På mit natbord: Krisehjælp er ikke problemløsning

Tine Iversen
Tine Iversen
Tine Iversen, Projektleder og udviklingssundhedsplejerske, Sundhedsplejen i Ballerup kommune

Hvad læser du lige nu?
Jeg har lige læst ”Hvis der skulle komme et menneske forbi” af Thomas Korsgaard.

En fantastisk lille velskrevet bog om, hvordan det er at vokse op i en familie, hvor forældrene og deres miljø mangler ressourcer til at give børnene det nødvendige for en sund opvækst.

Hvordan har den inspireret dig?
Bogen er så indlevende skrevet. Dufte, stemninger og fattigdom står lysende klart for mig. Den skildrer det hverdagsliv, jeg som sundhedsplejerske genkender hos de børn, der vokser op som ”mælkebøttebørn”.

Bogen overbeviser mig endnu engang om, hvor vigtigt det er at fastholde skolesundhedsplejerskens funktion, selv i ressourceknappe tider. Skolesundhedsplejen reduceres efterhånden så meget, at der ikke længere bliver mulighed for at opspore netop sådan et barn, som kunne have ønsket, at der kom et menneske forbi.

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”At være der, hvor du er – Om samtale med kriseramte” af Bent Falk. Alle sygeplejersker møder mennesker, der rammes af ulykke, sygdom og tab. Og i den situation er det vigtigt at forstå, at krisehjælp hverken er behandling eller problemløsning, men at være nærværende og til rådighed for den anden.

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
Anna Karenina af Lev Tolstoj. Jeg skal have mere tid, når jeg læser Tolstoj.

Emneord: 
Litteratur