Pensionskasser støtter grønne investeringer

Sygeplejerskernes pensionskasse, PKA, er med blandt de danske pensionskasser, som med et milliardbeløb massivt vil støtte fremtidens grønne udvikling.

Sygeplejerskernes pensionskasse, PKA, har sammen med den øvrige danske pensionssektor og regeringen offentliggjort en ambitiøs plan for, hvordan fremtidens grønne omstilling frem mod 2030 kan finansieres. Investeringen lyder på mere end 350 mia. kr. Udmeldingen kom efter et møde i New York kort før FN’s kommende klimatopmøde.

PKA’s administrerende direktør, Peter Damgaard Jensen, deltog i mødet og har tidligere slået til lyd for, at andre end det offentlige skulle inddrages i finansieringen af den grønne omstilling. I en pressemeddelelse siger han:

”Den private sektor spiller en nøglerolle i forhold til at støtte og finansiere den nødvendige omstilling.”

Peter Damgaard Jensen er udpeget af Udenrigsministeriet som Danmarks repræsentant i den globale kommission for klimatilpasning. Kommissionen er ledet af FN’s tidligere generalsekretær Ban Ki Moon og består desuden af blandt andre Bill Gates og direktør for Verdensbanken, Kristalina Georgieva.

10 pct. grøn investering

Den danske pensionssektor har som mål, at 10 pct. af de grønne investeringer skal være nået i 2030. Det mål forventer PKA at have opfyldt allerede til næste år. I år er 9,6 pct. af pensionskassens formue investeret i klimaprojekter.

Pensionskassens grønne investeringer er bestemt en god investering i forhold til den enkelte sygeplejerskes pensionsudbetalinger, vurderer Peter Damgaard Jensen:

”Faktisk har det vist sig som en bedre investering end rigtig mange andre investeringsområder. Siden vi foretog vores første investering i Anholt Havvindmøllepark i 2011, har vores grønne energiinvesteringer været med til at sikre et rigtig pænt afkast til medlemmerne.”

Læs mere om PKA’s grønne investeringspolitik