På mit natbord: Lille bog - stor øjenåbner

Gitte Bunkenborg
Gitte Bunkenborg
Privatfoto
Gitte Bunkenborg
Postdoc ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og forskningsleder for MVU-området, Holbæk Sygehus.

Hvad læser du lige nu?
”Jeg har lige læst ’Den kongelige egyptiske automobilklub’ af Alaa Al-Aswany. En utrolig skøn og medrivende beskrivelse af mennesker og deres historie. Det er en af den slags bøger, hvor man nærmest synes, man kender personerne, og ved, at man kommer til at savne dem, når bogen er læst.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Man bliver bare lidt klogere på en historisk tid og en epoke, der var engang, og får endnu engang bekræftet, at mennesker er mennesker uanset hvor og hvornår.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”’At være der hvor du er’ af Bent Falk. Det er en lille bog, jeg stiftede bekendtskab med, da jeg for første gang for godt 20 år siden skulle undervise i sorg og krise på specialuddannelsen i Intensiv sygepleje. Den var en øjenåbner for mig på det tidspunkt, fordi den indeholder input til samtalen med mennesker i akut krise. Den bliver ved med at være inspirerende, og selv om der er skrevet mange andre gode bøger om emnet siden, er den noget særligt i de aktuelle drøftelser af betydningen af relationer, opmærksomhed og nærvær i sygeplejen.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”’Min historie’ af Michelle Obama. Skøn kvinde og et spændende liv, men jeg blev slet ikke grebet af bogen og fortællestilen.”

Emneord: 
Litteratur