På mit natbord: Bøger, der går i dybden

Anne Wennecke KellnerAnne Wennecje Kellner. Autoriseret psykolog og forfatter. Specialist i psykoterapi og klinisk psykologi. Supervisor i psykoterapi. Programansvarlig psykolog ved Psykiatrisk Center Ballerup.

Hvad læser du lige nu?
”Karen Fastrups autofiktive roman ”Hungerhjerte”.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Romanen skildrer Karen Fastrup før, under og efter et psykisk sammenbrud og starter med en indlæggelse på det psykiatriske center, hvor jeg selv er ansat. Bogen er velskrevet, og fortællingen om forfatterens opvækst, kærlighedsforhold og psykiske sygdom er hudløst ærlig.

Den går i dybden med patientens oplevelse og perspektiv og byder på en grundig og spændende beskrivelse af tilbagevendende psykose, indre mørke, mistet selvbeherskelse, tomhedsfølelse, manglende identitet, tankemylder og kropslig uro.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”En bog, som har rørt mig personligt, er Karen Thisteds nærværende og livskloge ”Det skal mærkes, at vi lever”. Det er samtaler mellem præsten og forfatteren Johannes Møllehave og digteren Benny Andersen om livets store emner som kærlighed, smerte, sorg, sygdom, død, misbrug, venskab og livsglæde.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”En selvbiografi af min fagfælle, Renée Toft Simonsen. Jeg var sideløbende i gang med research og læsning af litteratur til min egen bog om terapeutisk samtaleteknik, og den proces endte jeg med at prioritere.”

 

Emneord: 
Litteratur