Hvem fortjener Athena Prisen 2020?

Dansk Sygeplejeråd og Bauta Forsikring vil gøre FN’s verdensmål til hverdagsmål med en ny pris, Athena Prisen. Den belønner sygeplejefaglige indsatser, hvor bæredygtig udvikling er omsat til lokale mål og handling.
Dansk Sygeplejeråd og Bauta Forsikring vil gøre FN's verdensmål til hverdagsmål med en ny pris, Athena Prisen. Den belønner sygeplejefaglige indsatser, hvor bæredygtig udvikling er omsat til lokale mål og handling.

Sygeplejersker, som sikrer trygge forløb og som forebygger unødvendige genindlæggelser. Sygeplejersker, som opfinder nye metoder, der får stor betydning for patienternes hverdag. Det er eksempler på initiativer, som Dansk Sygeplejeråd og Bauta Forsikring vil belønne med en ny pris, Athena Prisen.

Prisen gives til to forskellige initiativer, og hvert initiativ modtager 50.000 kr. Prisen, som uddeles i maj, kan bruges til videreudvikling af idéen eller til formidling af resultaterne.

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, glæder sig til at sætte fokus på sygeplejersker, som på trods af besparelser og manglende ressourcer tænker nyt og bæredygtigt.

”Sygeplejersker er innovative og løsningsorienterede, når det handler om at skabe omsorg og sikre sammenhæng og tryghed for patienterne, og deres dedikerede arbejde fortjener at komme frem i lyset og blive anerkendt. Derfor håber jeg, at så mange gode bæredygtige initiativer som muligt vil blive indstillet, og jeg glæder mig til at kunne hylde de bedste,” siger Grete Christensen.

Athena Prisen er opkaldt efter en ugleunge i Athen, der var så heldig at blive samlet op af selveste Florence Nightingale, som efterfølgende tog sig af uglen i flere år.

Athena er også navnet på den græske gudinde for visdom, og samtidig symboliserer uglen klogskab.

Sådan indstiller du

Prisen kan gives til flere sygeplejersker, en enkeltperson, et team eller en arbejdsplads, der arbejder inden for det kliniske felt eller inden for ledelse, uddannelse, undervisning eller udvikling.

Prisen gives til en sygeplejefaglig indsats, hvor et eller flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling er omsat til lokale mål og handling i hverdagen, og hvor der er en plan med indsatsen.

Du kan læse mere om prisen og kriterierne, og du kan indstille et sygeplejefagligt initiativ ved at udfylde en elektronisk formular på dsr.dk/athena