Grete Christensen rykker en plads op på magtliste

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, er nummer 11 på Dagens Medicins liste over de mest indflydelsesrige personer i sundhedsvæsenet.

Grete Christensen
Grete Christensen
Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensens gennemslagskraft det seneste år er blevet anerkendt. Således indtager hun 11. pladsen på Dagens Medicins årlige liste over de mest magtfulde personer i sundhedsvæsnet. Sidste år indtog hun listens 12. plads.

I 2020 har sygeplejerskerne optaget både politikere og borgere. I starten af året indgik regeringen og Danske Regioner en aftale om at ansætte 1.000 flere sygeplejersker inden udgangen af 2021. Dermed lykkedes det Dansk Sygeplejeråd at tage et vigtigt skridt mod bedre sygeplejerskenormeringer på sygehusene.

Under coronakrisen har der også været nok at gøre for Dansk Sygeplejeråd. Bl.a. kaldte manglen på værnemidler til de sundhedsfaglige medarbejdere på politisk handling – og her trak Grete Christensen et betydeligt læs for at gøre opmærksom på behovet.

Grete Christensen deler 11. pladsen med Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen, og Christian Harsløf, direktør i Kommunernes Landsforening.
Statsminister Mette Frederiksen (S) topper listen efterfulgt af Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen  og Stephanie Lose, formand for Danske Regioner (V) og formand for Regionsrådet, Region Syddanmark.