Leder: Flere sygeplejersker øger patientsikkerheden

"Bedre bemanding gør det nemmere at fastholde sygeplejersker, og antal sygeplejersker på en afdeling har en direkte betydning for patienternes sikkerhed."

 Dansk forskning sætter nu også en tyk streg under, hvad internationale studier allerede har vist: Flere sygeplejersker giver kortere indlæggelser og lavere dødelighed.

Bedre bemanding gør det nemmere at fastholde sygeplejersker, og antal sygeplejersker på en afdeling har en direkte betydning for patienternes sikkerhed. Alt i alt: Flere sygeplejersker øger patientsikkerheden.

Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland har sammen med Region Sjælland finansieret forskningsprojektet. Studiet tager afsæt i indlæggelser på de medicinske afdelinger i perioden 2012 til 2017, i alt 135.728 indlæggelser.

Hermed bliver det endnu en gang tydeligt, at regeringens beslutning om at skaffe 1.000 flere sygeplejersker til sygehusene er helt rigtig. Regeringen har ikke kun taget initiativet, men også sikret finansieringen til 500 flere sygeplejersker i år og næste år.

Patienter og deres pårørende vil på den måde kunne mærke en forskel. Det nye danske forskningsresultat er også et relevant input i den aktuelle debat om at sikre værdighed og kvalitet i den kommunale sygepleje og omsorg.

I Dansk Sygeplejeråd følger vi nøje, hvad regionerne og de enkelte sygehuse gør for at skaffe flere sygeplejersker. Desværre er det ikke så opløftende læsning i dette nummer af Sygeplejersken.

Vi ønskede at merbevillingen blev brugt som en saltvandsindsprøjtning til at bevise nødvendigheden af højere normeringer, i stedet bliver den flere steder smurt ud som tynd leverpostej, hvilket jo ikke var meningen.
 

Emneord: 
Patientsikkerhed