Sådan vil regeringen og regionerne finde 1.000 ekstra sygeplejersker

Ret til fuld tid, bedre introduktionsforløb for nyuddannede og bedre praktikforløb for studerende. Tre konkrete initiativer i en ny aftale mellem regeringen og Danske Regioner skal sikre 1.000 ekstra sygeplejersker på sygehusene. Dansk Sygeplejeråd bakker op om aftalen.
Foto: Claus Bech

Regeringen og Danske Regioner indgik 10. januar en aftale, der skal sikre 1.000 ekstra sygeplejersker på de danske sygehuse. 500 sygeplejersker i 2020 og yderligere 500 i 2021, så der samlet set vil være 1.000 flere sygeplejersker fra 2021.

Med aftalen bliver en række konkrete initiativer sat i gang i regionerne. Bl.a. vil sygeplejersker ansat på sygehusene fremover få ret til fuld tid, og alle stillinger vil blive slået op som fuldtidsstillinger.

Desuden indføres bedre introduktionsforløb for nyuddannede, og der skal skabes bedre sammenhæng i de studerendes praktikforløb for at mindske frafaldet.

Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen roser regeringen og siger, at nu gælder det om at få aftalen implementeret klogt:

”Det kommer til at kræve noget af regionerne, men hvis det bliver grebet rigtigt an, kan vi nå langt med de tiltag, der nu er lagt frem.”

Med aftalen følger 300 millioner kroner i 2020 og 600 millioner årligt fra 2021, der er blevet afsat med finansloven.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skrev den 10. januar på Facebook:

”Så har vi en aftale: Nu løfter vi vores sundhedsvæsen med 1.000 flere sygeplejersker. Der er behov for hver og en.”

Emneord: 
Arbejdsmarked