På mit natbord: Livet handler om at give

"Især nattesøvnen er jeg optaget af i disse corona-tider, hvor vi alle knokler."

Maria BøttcherMaria Bøttcher
Nyuddannet sygeplejerske, Glostrup Kommune Hjemmepleje.

Hvad læser du lige nu?
”Bogen ’Stærk og sund for livet’ af træner og livsstilscoach Krisztina Maria.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Hun er lige på og ligefrem i sin måde at motivere på. Budskabet er, at du skal leve, elske, have det sjovt og ikke forbyde dig selv noget. Hun taler om at blive stærk og sund, ikke i form af en kur, men gennem livsstilsændring, om bevidsthed og selverkendelse, som man handler på. Emnerne er vægttab, kost og nattesøvn. Især nattesøvnen er jeg optaget af i disse coronatider, hvor vi alle knokler. Den dybe søvn er afgørende for at restituere, så jeg kan være klar til at præstere næste dag.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Jeg vil anbefale Ole Henriksens biografi ’Livet er en gave’. Han har humor og han er kreativ, og det er fedt, for jeg bruger meget i mit eget fag at være kreativ. Jeg er vild med hans måde at håndtere livet på, hans positive tilgang, at man skal gribe dagen, for hver dag er en ny dag. For ham handler livet ikke om penge, men om at kunne give til andre. Det rammer lige ned i vores fag, for vi giver og giver og giver, og vi skal være taknemmelige for, at vi kan det.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Der er nogle stykker, men aktuelt ”Vær god ved dig selv” af Richard Carlson. Den kræver overskud, og det er der ikke meget af lige nu.”

Emneord: 
Litteratur