Studerende på sidste semester kunne møde igen efter påske

Sygeplejestuderende på sidste semester er blandt de studerende på syv samfundskritiske, sundhedsfaglige uddannelser, som har fået lov til at møde fysisk op på deres uddannelser.

Beskeden om, at sygeplejerskeuddannelserne kunne genåbne begrænset fra den 15. april, blev modtaget med glæde i Dansk Sygeplejeråd:

"Dels er det vigtigt, at det kommende hold af sygeplejersker får afsluttet deres uddannelse på betryggende vis og til tiden. Og dels er dispensationen til sygeplejerskeuddannelserne fra den generelle nedlukning af uddannelserne en kraftig understregning af den store samfundskritiske indsats, sygeplejerskerne leverer," siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg.

Formanden for SLS, Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, Kamilla Futtrup, er også glad for, at nogle studerende nu kan komme tilbage på uddannelsesinstitutionerne. Men hun så gerne, at flere end de studerende på sidste semester fik bedre muligheder:

"Det er også vigtigt, at der arbejdes for at studerende, som snart skal i praktik, kan blive klædt ordentligt på med færdighedstræning i simulationslaboratorierne. Det er om muligt endnu vigtigere nu, at vi er godt forberedt på bl.a. akutte situationer i praktikken," siger Kamilla Futtrup.

Formanden for professionshøjskolerne, Stefan Hermann, er enig i, at det ikke kun er studerende på sidste semester, som ville have stor glæde af at få fysisk adgang til skolerne igen.

"Det er faktisk ikke dem, det som sådan er værst for. Vi har søgt om dispensation til studerende på femte og sjette semester, men det har vi indtil videre fået afslag på, siger Stefan Hermann til Politiken.

Emneord: 
Sygeplejerskeuddannelsen
Sygeplejestuderende