"Jeg er vild med at skabe kontakt på kort tid"

"Jeg har ikke den samme patient dag efter dag. Og det er det, jeg elsker ved mit arbejde. Og en af grundene til at jeg søgte hertil."
Louise Mønster
Foto: Per Morten Abrahamsen
Louise Mønster, 34 år

Nyt job: 1. december 2019, Afsnit for Operationsmodtagelse og Opvågning (OMO) i den nye nordfløj på Rigshospitalet, hvor hun dagligt modtager patienter, der lige er vågnet efter operation.
Kom fra: Syv år på øre-, næse-, halsafdelingen, Rigshospitalet.

”Patienten havde hallucinationer af den smertestillende medicin, hun havde fået ved operationen. Og de her hallucinationer fik vedkommende til at råbe og skrige.

Patienten led rigtig meget, og vi var derfor nødt til at give ny medicin for at berolige og give mulighed for, at hun kunne sove og vågne op igen.

Da patienten så vågnede igen, var det et helt andet menneske, som kunne huske det hele og derfor var meget berørt over situationen. Vi fik vendt det til en god oplevelse.

Det endte med højt humør, og hun kørte smilende ud af afdelingen. Så går man hjem og tænker, at man har det fedeste job i hele verden. På kort tid kan jeg være med til at gøre en kæmpe forskel. Det elsker jeg.

Den næste patient kan måske være et offer for et trafikuheld eller en patient, der har fået fjernet en lille lymfeknude. Vi har en kapacitet på 60 pladser, så her er virkelig stor udskiftning.

Jeg har ikke den samme patient dag efter dag. Og det er det, jeg elsker ved mit arbejde. Og en af grundene til at jeg søgte hertil. Jeg er til korte forløb, for jeg synes, det er spændende at skabe kontakt til et menneske i en presset situation. Det ligger der nogle kundskaber i.

Smertebehandling er en af kerne-opgaverne i en opvågning og en kunst, vi mestrer rigtig godt. Ofte ligger patienterne her, til de opnår et acceptabelt smerteniveau og er stabile nok til at kunne køres i en sengeafdeling.

Gennem mit oplæringsforløb her har jeg haft mulighed for blot at være én sygeplejerske med backup til én patient. Når jeg er færdigoplært, skal jeg have 1-3 patienter, alt efter hvor kompliceret tilstanden er. En ordentlig oplæring betyder meget for mig. Jeg fik her en unik mulighed for sammen med mine nye kollegaer at gå 1½ måned på skolebænken, hvor vi blev introduceret til de syv specialer, vi varetager - uden at vi skulle have vagter samtidig.

Og så var jeg vild med tanken om at starte en helt ny afdeling op - og være med til at opfinde en ny kultur, uden at skulle passe ind i de normer og traditioner, der tit og ofte er, når man starter på en ny arbejdsplads.

Her asfalterer vi samtidig med, at vi kører på banen. Vi skal sammen finde ud af, hvordan vi gerne vil løfte fagligheden, planlægge arbejdsgange, modtage patienter og hvordan vi vil være som personalegruppe.

Det er fedt.

Vi kommer både uden opvågnings-erfaring, og så har vi sygeplejersker med 10-25 års erfaring, der er meget dygtige. Jeg har da selv den vildeste ambition om at blive lige så dygtig en opvågningssygeplejerske.

De kan med køligt overblik justere lidt medicin her og der, så de kan komme i smult vande med deres patient. Med små greb og justeringer kan vi gå fra livstruende til stabil tilstand. Det er så spændende.

Og så igen, jeg er bare vild med at skabe kontakt på kort tid. Det er den type sygeplejerske, jeg er.”

Savner du inspiration til karrieren?

Hent råd og vejledning om karriere og jobsøgning på dsr.dk Som medlem kan du booke tid til personlig sparring om jobsøgning, efter- og videre-uddannelse eller karrieremuligheder.

Læs merepå dsr.dk/job-og-karriere