På mit natbord: Alle livsfortællinger er vigtige

"Som sygeplejersker møder vi mange forskellige mennesker, og bogen viser, at alle livsfortællinger er vigtige og har en betydning for både det enkelte menneske og de mennesker, der er omkring."

Dorthe Choi Lisby
Dorthe Choi Lisby
Dorthe Choi Lisby
Opvågningssygeplejerske, SD, Anæstesi- og opvågningsafsnit, Middelfart Sygehus.

Hvad læser du lige nu?
“Jeg har lige læst artiklen ‘Double bereavement, mental health consequences and support needs of children and young adults—When a divorced parent dies’ fra 2019 af Jette Marcussen m.fl.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Artiklen undersøger, hvordan børn og unge voksne fra fraskilte familier oplever dobbelt sorg, når de mister en fraskilt forælder med kræft. Undersøgelsens resultater har givet mig en ny viden om, hvor stort et behov der er for en målrettet support til de børn og unge voksne og deres familier, og hvor stor en betydning det har, at vi som sundhedsprofessionelle har fokus på det.” 

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Victor Hugos ’Les Misérables’, som jeg stadig får kuldegysninger over. En fængslende fortælling fra revolutionernes tid i Frankrig i starten af 1800-tallet. Drama, kærlighed, håb og troen på det gode i et menneske trods modgang. Som sygeplejersker møder vi mange forskellige mennesker, og bogen viser, at alle livsfortællinger er vigtige og har en betydning for både det enkelte menneske og de mennesker, der er omkring.”  

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”’Vilde svaner’ af Jung Chang. Af en eller anden årsag har jeg aldrig fået læst den færdig, selv om jeg tror, den er god.”

Emneord: 
Litteratur