På mit natbord: Obama og de etiske overvejelser

"Det er interessant at følge Barack Obamas første spæde politiske overvejelser og vejen frem til præsidentembedet."

Hans Erik Steiner-Johnsen
Hans Erik Steiner-Johnsen
Hans Erik Steiner-Johnsen
Klinisk sygeplejespecialist og underviser, anæstesi- og intensivsygeplejerske, MLP, DPM, Anæstesiologisk Afdeling, Hvidovre Hospital

Hvad læser du lige nu?
”Barack Obamas biografi ’Et forjættet land’.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Jeg har altid interesseret mig for ledelse, politik og samfundsforhold. Det er derfor spændende at komme med bag kulisserne i verdens mest magtfulde embede og læse om både den dynamik, de overvejelser, forhandlinger og balancegange, som må udfoldes i præsidentembedet. Samtidig får man indblik i og analyse af både de muligheder og begrænsninger, pligter og moralske overvejelser, der ligger i en præsidents magt. Det er desuden interessant at følge Barack Obamas første spæde politiske overvejelser og vejen frem til præsidentembedet. En hård og besværlig vej for ham selv og ikke mindst for hans familie.” 

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Mange ledere, også inden for sygeplejen, vil have glæde af at læse Barack Obamas bog. Og så har mange sygeplejersker gennem årene anvendt K.E. Løgstrups filosofiske og etiske overvejelser i diverse opgaver. Jeg tror, at både de, men også mange andre, vil have glæde af at læse eller genlæse Løgstrups ’Den etiske fordring’.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”En del fagbøger, men Karl Ove Knausgårds univers har heller ikke fanget mig.”

Emneord: 
Litteratur