Hvem skal modtage Athena Prisen 2021?

Dansk Sygeplejeråd og Bauta Forsikring belønner sygeplejefaglige indsatser, der gør FN’s verdensmål til konkrete handlinger og mål i hverdagen. Frist for at indstille er den 9. juni 2021 kl. 12.00.

Logo Athena PrisenSygeplejersker, som sikrer trygge forløb og som forebygger unødvendige genindlæggelser. Sygeplejersker, som opfinder nye metoder, der får stor betydning for patienternes hverdag. Det er eksempler på initiativer, som Dansk Sygeplejeråd og Bauta Forsikring belønner med Athena Prisen 2021.

Prisen gives til to sygeplejefaglige indsatser, hvor et eller flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling er omsat til lokale mål og handlinger i hverdagen. Hvert initiativ modtager 50.000 kr., et diplom og en Athena-statuette. Pengene kan bruges til videreudvikling af idéen eller til formidling af resultaterne.

I 2020 modtog Anne-Mette Iversen fra Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital prisen for udvikling af et elektronisk system, der ved hjælp af sensorer kan registrere personalets håndhygiejne og forhindre infektioner og virussmitte. Trine Lund-Jacobsen fra Endokrinologisk Klinik PE på Rigshospitalet modtog prisen for udvikling af appen Bone@bc til kvinder med brystkræft. 

Athena Prisen er opkaldt efter en ugleunge i Athen, der blev samlet op af selveste Florence Nightingale, som efterfølgende tog sig af uglen i flere år. Athena er også navnet på den græske gudinde for visdom, og samtidig symboliserer uglen klogskab.

Sådan indstiller du

Fra den 26. april til den 9. juni kl. 12 kan du indstille en kandidat via et elektronisk skema på Dansk Sygeplejeråds hjemmeside. Læs mere på dsr.dk/athena