Sygeplejersken Årgang 2022 nr. 12

I dette nummer

Tema: Anæstesisygeplejersker

"Det er mit ansvar, at han trækker vejret"

Ligesom en pilot skal anæstesisygeplejerske Margit Kaas holde kursen jævn, selv når der er turbulens forude. På operationsstuen er hun den, der holder patienten stabil og i live. En tur med hende på arbejde viser, hvorfor hun er uundværlig.

Fra offentlig operationsstue til privathospital

Rikke Nielsen har skiftet sin stilling som anæstesisygeplejerske i Region Hovedstaden ud med et job på et privathospital. Hun kan ikke forestille sig, at arbejdsvilkårene i det offentlige bliver så gode, at hun vil søge tilbage.

Ny forening vil tale for sig selv

'Danske Anæstesisygeplejersker' er en ny forening, der vil gøre danskerne klogere på faggruppens unikke funktion og ad den vej opnå bedre løn og arbejdsvilkår. ”Dét er grundproblemet, der skal løses,” siger formanden

Aktuelt

"Planen er god - men pengene mangler"

Joachim Ritchie Vaughan er skuffet over psykiatriaftalen. ”Der skal meget mere til, hvis de børn, der lige nu er i mistrivsel og har psykiske lidelser, ikke skal vokse op og blive de næste psykiatriske patienter i voksenpsykiatrien,” siger psykiatrisygeplejersken.

DSR: Valg af to næstforpersoner

Valg af to næstforpersoner

Aktive medlemmer af Dansk Sygeplejeråd, sygeplejestuderende og seniorer skal fra den 31. oktober til den 8. november stemme om, hvem der fra den 9. november skal være Dansk Sygeplejeråds to næstforpersoner.

Rikke Wiwe

"Vi skal byde ind med løsninger, der forbedrer vores egne forhold."

Folketingsvalg 2022

Carmen Curlers

Sygeplejehistoriker hjælper filmfolk

Når danske film- og tv-produktioner laver scener som vedrører sygepleje, er sygeplejehistoriker Susanne Malchau Dietz med i processen. Her bidrager hun med sin store viden om alt fra hospitalssengetøj i 50’erne, til hvordan man lægger et drop.

Unge forskere

Flere får øjnene op for forskning allerede på studiet

På Københavns Professionshøjskole har man i syv år tilbudt de sygeplejestuderende at indgå i forskning. Det øger deres faglige kompetencer og skaber fokus på forskning, der ellers kan føles som et uopnåeligt fagområde.

En helt ny (forsknings)vej

Som studerende var de en del af et forskningsprojekt, hvor de snusede til det at forske. Det har haft indvirkning på, hvad sygeplejerskerne Sabrine Rahbek Jespersen og Cæcilie Ingrisch arbejder med i dag.

Ung forsker følte sig anderledes

Et enkelt år på en sengeafdeling og så var sygeplejerske Maiken Langhoff Kidholm klar til at læse videre. At forske har altid været hendes drøm, og i sommers afsluttede hun sin kandidatuddannelse for at gå direkte i gang med sin ph.d.

Athena Prisen

Fem stærke indsatser er nomineret

I år er 14 indsatser indstillet til Athena Prisen, og et fagligt bedømmelsesudvalg har nomineret fem kandidater. I november kåres to vindere, som hver får 50.000 kroner til udvikling af deres idéer og projekter.

I HVERT NUMMER

Hørt: Nej tak til valgflæsk

Det klinger hult, når statsminister Mette Frederiksen pludselig vil tale om løn og bedre vilkår i sundhedsvæsenet op til et kommende valg. Hvor var velvilligheden, da sygeplejerskerne stod i konflikt, spørger sygeplejerske Katrine Skriver.

Anmeldelser

Anmeldelser

I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: "Stemning - Musikalsk interaktion i demensomsorgen", "Personcentreret neurorehabilitering - viden og praksis", "Inaktivitet og immobilitet" samt "Omsorg for mennesker med demens i et neuropædagogisk perspektiv".