De første patienter er flyttet ind på Gødstrup

Det tog cirka otte timer at flytte de første 100 patienter fra Regionshospitalet Holstebro til det nye supersygehus ved Herning. Efter planen skal den sidste, indlagte patient forlade det gamle Hospitalsenheden Vest i marts.
Pressefoto: Regionshospitalet Gødstrup

 Det nye supersygehus i Gødstrup modtog den 13. februar sine første, indlagte patienter.

Det skete ved en stort anlagt flytteoperation, hvor seks ambulancer, syv liggende sygetransporter, en XL-ambulance og fire minibusser blev taget i brug for at flytte omkring 100 indlagte patienter fra Regionshospitalet Holstebro til Regionshospitalet Gødstrup.

Flytteoperationen tog ca. otte timer og har været i støbeskeen siden 2017.

Derfor var det ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) også en glædens dag, da de første, indlagte patienter kunne flytte ind på deres stuer på Regionshospitalet Gødstrup.

”Det er en kæmpe forløsning at se, at hospitalet nu bliver taget i brug,” siger Anders Kühnau. ”Det er jo historisk, at vi nu – efter flere tilløb – er nået dertil, hvor vi tager et moderne hospitalsbyggeri i brug.”

Ikke længere Hospitalsenheden Vest

Den 1. februar skiftede Hospitalsenheden Vest officielt navn til Regionshospitalet Gødstrup. Regionshospitalet Gødstrup er 148.000 m2 stort og er udelukkende indrettet med moderne enestuer.

Langt størstedelen af hospitalets patienter bliver dog ambulante patienter, der ikke har behov for indlæggelse.

Regionshospitalet Gødstrup venter at modtage ca. 1.900 patienter til undersøgelse og ambulant behandling på almindelige hverdage.

Efter planen vil flytningen fra det gamle til det nye hospital slutte, når de sidste patienter flyttes fra hospitalet i Herning den 20. marts.