Kort nyt digitalt

Kort nyt om podcastene "Ramt af teenagelivet" og "Genstart" samt hjemmesiderne "Teenageforældre.dk" og "internetpsykiatrien.dk"

RAMT AF TEENAGELIVET OG ALKOHOL

Ulla Dyrlev, Torben Vangsted
Sundhedstv.dk 2022, 35 min.

’Ramt af teenagelivet’ er en podcast til forældre, som ønsker at hjælpe deres barn gennem en svær tid.

I podcasten, som er produceret i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Helse, er der fokus på teenagere og alkoholvaner med udgangspunkt i far Robert på 45 år og hans datter Olivia på 17 år. De taler åbent og ærligt om, hvordan de håndterer alkohol derhjemme. Børne- og ungdomspsykolog Ulla Dyrløv og misbrugskonsulent Torben Vangsted giver gode råd.

SundhedsTV.dk producerer podcast og filmklip om forskellige emner inden for sundhed og sygdom i samarbejde med sundhedsfaglige eksperter.

 

DE UNGE MENNESKERS LIDELSER

Anna Ingrisch, Stefan Herman
DR's nyhedspodcast ’Genstart’, den 25. marts 2022, 23 min.

Podcasten handler om mistrivsel blandt de unge – der bliver mere stressede og ensomme for hvert år, der går.

”Man skal fortælle de unge mennesker, at det er ok at være gennemsnitlig, omgive dem med ubetinget kærlighed, men ubetinget kærlighed er også at favne det uperfekte, og man skal ikke fortælle, at de kan alt i verden, for det er jo en løgn. Hele den fortælling om, at de unge er så perfekte og unikke, ender ofte med at koste dyrt – fordi det dermed bliver alt for let at fejle. Der er brug for nogle voksne, der tør vise vejen, en hånd i ryggen og ikke en bedende voksen.”

Det er nogle af de budskaber, som Stefan Herman, rektor på Københavns professionshøjskole, har med udgangspunkt i bogen ’En Varm tid’.

 

HJÆLP TIL TEENAGERAMTE FAMILIER

Sundhedsstyrelsen
TeenageForældre.dk

Sundhedsstyrelsen har i marts 2022 lanceret TeenageForældre.dk med gode råd til teenageres forældre om trivsel, aftaler og grænser. Forældre har en stor betydning for deres teenagers sundhed og trivsel, og det er vigtigt, at forældre involverer sig. Teenageperioden kan være en turbulent tid, hvor de unge ofte søger efter at stå mere på egne ben, hvor det som forældre kan være udfordrende at bevare en tæt relation og dialog. På sitet kan man blive klogere på teenageres sundhed og trivsel og finde konkrete værktøjer til en god relation og dialog om de emner, der fylder i teenagelivet, som f.eks. alkohol og brug af digitale medier.

 

internetpsykiatrien.dk

Mange kender ikke hjemmesiden internetpsykiatrien.dk, som tilbyder gratis evidensbaseret behandling af let til moderat angst og depression online. Som sygeplejerske er det rart at kunne henvise patienter til effektiv behandling i eget hjem, som ikke kræver penge, henvisning eller ventetid.

Emneord: 
Internet