Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Sygefravær steget - men arbejdsrelateret sygdom faldet...

78 procent af medarbejderne i Region Hovedstaden har haft sygefravær inden for de seneste 12 måneder mod kun 64 procent i 2021.

Publiceret: 

29. april 2024

Senest opdateret: 

29. april 2024

Af:

Thomas Garlov

thg@dsr.dk

På trods af stigningen i sygefraværet det seneste år, så konkluderer Region Hovedstaden efter en undersøgelse blandt næsten 37.000 medarbejdere, at andelen af medarbejderne med arbejdsrelateret sygefravær er faldet. Fra 23 procent i 2021 til 17 procent i 2024.

Men når alt sygefravær tælles med, er der tale om en tydelig stigning.

Undersøgelsen fra Region Hovedstaden konkluderer også, at 77 procent i 2024 er i høj eller meget høj grad tilfredse med deres job. I 2021 var det tilsvarende tal 76 procent.

3 procent af medarbejderne i undersøgelsen svarer, at de er i ringe grad eller slet ikke tilfredse.

Mobning

I undersøgelsen svarer 6 %, at de har været udsat for mobning indenfor den seneste 12 måneder i forbindelse med arbejdet.

Men ikke altid har man fortalt arbejdspladsen om mobningen. I fire ud af ti tilfælde, hvor en person har oplevet mobning i forbindelse med arbejdet, er vedkommende således IKKE gået videre til sin leder, tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant.

I de i alt 1332 tilfælde i undersøgelsen, hvor vedkommende ER gået videre, oplever halvdelen efterfølgende, at der IKKE er fulgt op fra arbejdspladsens side.

Læs mere om undersøgelsen her!