Speciel Interesse Gruppe (SIG)
Hvis man har et særligt interessefelt indenfor sit speciale er det muligt at oprette en arbejdsgruppe med støtte fra FSAIO. Læs her hvordan. Nederst på siden kan du finde et ansøgningsskema.
Hvordan oprettes en SIG-Gruppe
Kommissorium for oprettelse af SIG
En landsdækkende gruppe, der er nedsat med det formål:
- At styrke den faglige udvikling indenfor anæstesi, intensiv og opvågningssygepleje indenfor et specielt interesseområde.
- At fremme det kollegiale sammenhold mellem selskabets medlemmer.
- At yde gensidig støtte til løsning af fælles uddannelses- og arbejdsmæssige opgaver.
- At medvirke til medlemmernes fortsatte dygtiggørelse bl.a. ved at afholde møder og kurser.
- At opmuntre til og at bistå ved undersøgelser vedrørende det pågældende interessefelt.
- At medvirke til sundheds- og sygeplejens udvikling.
- At fremme det tværgående samarbejde mellem de faglige sammenslutninger.
Medlemmer af FSAIO
Antal i gruppen (4-8 personer).
- Gruppen arbejder selstændigt under FSAIO's bestyrelse, men refererer til bestyrelsen.
- Gruppen konstituerer sig selv med formand og sekretær og gruppen varetager selv de praktiske opgaver i forbindelse med arbejdet i gruppen.
- Der kan fra FSAIO søges om økonomiske midler til oprettelse og driften af gruppen.
- Gruppen skal arbejde ud fra formålsbeskrivelse for FSAIO.
Det er et krav fra FSAIO, at retningslinjerne for gruppen overholdes
Formanden fra gruppen skal årligt fremsende en årsberetning med beskrivelse af aktiviteterne i gruppen samt en beskrivelse af, hvilke aktiviteter der ønskes igangsat på kort og lang sigt.
Kommissorium for SIG 2019
Ansøgning kan sendes til bestyrelsesmedlem Nina Lennert via mail: nina.lennert@fsaio.dk

SIG-Gruppe for intensiv
Rehabilitering under og efter Intensiv – nationalt netværk
Fagligt fokus på opfølgning efter intensivterapi
Som sundhedsfagligt netværk arbejder vi målrettet på at styrke opfølgning og rehabilitering i relation til kritisk sygdom og intensiv terapi.
Patienter og pårørende, der har oplevet et intensivt sygdomsforløb, står ofte over for betydelige fysiske, kognitive, psykiske og sociale udfordringer. Disse følger af kritisk sygdom og intensivterapi omtales som Post-Intensiv Care Syndrome (PICS). Tidligere intensivpatienter og deres pårørende oplever at forløbet er særdeles komplekst og at det er svært at navigere i rehabiliteringen.
I vores netværk er fokus at øge kvaliteten i patientforløb og sikre, at både patienter og deres pårørende modtager evidensbaseret støtte i overgangen fra hospital til hverdagsliv.
Med et nationalt samarbejde og erfaringsudveksling udvikler vi fundamentet for en forbedret indsats og øget sundhedsfaglig viden på tværs af sektorer.
Formål
Formål
Interessegruppen arbejder for at styrke det sundhedsfaglige fokus på rehabilitering under og efter intensivterapi.
Målet er at:
- Fremme det nationale samarbejde blandt sundhedsprofessionelle omkring rehabilitering under og efter intensiv.
- Bidrage til udbredelsen af viden om PICS og de sundhedsmæssige konsekvenser af kritisk sygdom og intensiv terapi.
- Understøtte udvikling af sygeplejefaglig praksis og forskning med særligt fokus på rehabilitering, fx opfølgningstilbud og peer-to-peer støtte.
Aktiviteter
Vi arbejder ud fra en strategisk tilgang, der inkluderer:
- Tæt samarbejde med nationale netværk for opfølgning efter intensiv: Fokus er at erfaringsudveksle og styrke tiltage omkring opfølgning efter intensivterapi.
- Inddragelse af patient- og pårørendeerfaringer: Vi faciliterer videndeling gennem oplæg og samarbejder med patientforeningen PIPS for at styrke forståelsen af deres behov.
- Udvikling af praksisrettet materiale: Vi udarbejder informationspjecer og værktøjer til brug i både primær og sekundær sektor, der understøtter patientforløb på tværs af regioner.
- Støtte til peer-to-peer tilbud: Vi fremmer etablering og kvalitetssikring af nationale tilbud som intensivcaféer og virtuelle støtteplatforme.
- Formidling og retningslinjer: Vi bidrager til faglig udvikling gennem artikler, temadage og landsdækkende arrangementer samt arbejdet mod nationale kliniske retningslinjer.
Med udgangspunkt i evidensbaseret praksis og patientinddragelse skaber vi løsninger, der styrker forløbene for patienter og pårørende under og efter intensivterapi.
Vil du være med?
Vi opfordrer alle interesserede i at deltage i aktiviteterne i vores interessegruppe omkring rehabilitering samt netværket for opfølgning efter intensiv.
Kontakt: Anna Holm på annasoe6@rm.dk