Nyhed
Debatmøde 27.11 i Aarhus: Hvordan bruger vi bedst vores viden, så det bliver attraktivt at arbejde i et velfærdsfag?
Rapporter og kommissioner har det seneste år afdækket, hvordan tilstanden i og omkring det danske sundhedsvæsen er. Nu inviteres politikere og studerende på velfærdsuddannelser til dialog om fremtidens sundhedsvæsen.
Publiceret:
17. november 2023
Senest opdateret:
17. november 2023
STORT DEBATMØDE OM VELFÆRDSARBEJDE
– OM REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE
D. 27. NOVEMBER KL. 16-18
INSTITUT FOR [X] BAG GODSBANEN
Skovgaardsgade 5 c, 800 Aarhus C
UNGE STILLER SPØRGSMÅL TIL PANEL AF POLITIKERE
Debatmødet er begrundet i den aktuelle sørgelige situation, når det handler om rekruttering og fastholdelse af personale i velfærdsprofessionerne.
Folketinget har modtaget resultaterne af to kommissioners arbejde i 2023, nemlig Lønstrukturkomitéens (om lønstruktur og løndannelse) og Robusthedskommissionens (om, hvordan der sikres mere personale og tid til kerneopgaven i sundhedsvæsnet); samt to evalueringer fra EVA (Danmarks Evalueringsinstitut) om 1) valg og fravalg af velfærdsuddannelserne (2022) og 2) Oplevelsen af praktik på uddannelserne til lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver (2023).
Vi har viden, hvordan skal den omsættes – hvordan skal der vælges og prioriteres, for at det igen kan blive attraktivt at arbejde i velfærdsfag?
Debatmødets ordstyrer er Grete Christensen, tidligere forkvinde for DSR. Øvrige deltagere er:
• Politikere med medansvar for kommende løsninger
Karin Liltorp (M) og Kirsten Normann Andersen (SF) begge medlem af Folketinget. Anders G. Christensen (V) og Per Møller Jensen (S) begge medlem af Region Midtjylland.
Desuden folketingskandidat for S i Aarhus: Anne Thusgård.
• Ungdomspolitikere med bud på fremtidens arbejdsforhold i velfærdsfag
• Studerende i velfærdsuddannelser om deres overvejelser over deres kom- mende arbejdsliv
Mødets afvikling:
Politikkerne fra forskellige partier vil blive udfordret på spørgsmålet:
Hvordan vil I fra jeres positioner fremme vilkårene for de ansatte i velfærdsprofessionerne, så flere vælger uddannelserne og flere bliver i dem efter endt uddannelse?
En kort gruppedebat blandt deltagerne i mødet, hvorefter de inviterede repræsentanter fra studenterorganisationerne og partiernes ungdomsorganisationer får ordet: Hvad vil I gerne fortælle paneldeltagerne, spørge dem om, bede dem arbejde for, kritisere dem for osv.
Der er gratis adgang til arrangementet og alle er velkomne.