Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

250.000 til sygeplejersker efter lønfejl

23 sygeplejersker på sygehuset i Hjørring får tilsammen over en kvart million i efterbetaling, fordi deres overarbejde fejlagtigt blev registreret som almindelige timer.

Publiceret: 

20. august 2024

Senest opdateret: 

20. august 2024

Af:

Carsten Lorenzen

clo@dsr.dk
Bente Yder (3).png

- Jeg står selv til en efterregulering på 14.000 kr. efter at have haft 20 ekstra vagter det seneste halvandet år, fortæller tillidsrepræsentanten fra den berørte afdeling på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Hun ønsker at være anonym, fordi ingen har begået fejlen med vilje – og fordi afdelingen straks var med på at få tingene rettet.

- Kollegerne er rigtig glade for, at det blev opdaget. For - som de siger - kan det være svært at tjekke sin lønseddel.

Fejlen opstod, fordi der ved en fejl blev brugt en forkert kode, når de ansatte havde overarbejde. Derfor har de blot fået otte timers afspadsering for en ekstra vagt på otte timer – de burde have haft 12 timer. Altså et tillæg på 50%. Deltidsansatte skal dog først op på en arbejdsuge på 37 timer, før tillægget for overarbejde udløses.

Omregnet til kroner og ører løber det op i 700-1000 kr. pr. vagt.

Ledelsen gik hurtigt med til ikke bare at rette fejlen, men også at lade de forsvundne timer komme til udbetaling, så afdelingen ikke pludselig stod med en stor pukkel af afspadseringstimer.

Godt spottet

Det var tillidsrepræsentanten selv, der undrede sig over tallene på sin lønseddel og gik til fællestillidsrepræsentant Bente Yder.

- Det var godt spottet. Og det viser værdien af, at vi har en fagforening, der kunne gå ind i sagen, siger Bente Yder.

Både hun og afdelingens tillidsrepræsentant mener, at sagen viser, hvor vigtigt det er at tjekke sin lønseddel.

- Jeg tror, at alle mine kolleger kigger bedre efter i fremtiden. Der er allerede en, der har fundet en anden fejl, fortæller hun.

Hun har holdt en løneftermiddag med god opbagning blandt kollegerne, hvor de sammen gennemgik en lønseddel – blandt andet for at kunne skelne mellem, hvornår der er tale om ekstra-arbejde, og hvornår det er overarbejde, der udløser tillægget på 50%.

Hun og Bente Yder er enig om, at det godt kan være svært at forstå, for de to ord ligger tæt og kan let forveksles.

Heldigvis blev fejlen opdaget – og de mere end 10.000 kr. i gennemsnit før skat er nu på vej til kollegerne.

Tjek selv

Du kan finde gode råd til selv at tjekke din lønseddel her.

Bente Yder (1).png

Fællestillidsrepræsentant Bente Yder fra Regionshospital Nordjylland mener, at sagen er et godt eksempel på, hvad fagforeningen kan hjælpe med.