Nyhed
Udflytning fylder hos modtagere af Patienternes Pris
Ændrede forhold på det nye sygehus fylder for sygeplejerskerne på Mave- og Tarmkirurgisk, men det kan ikke overskygge glæden over at have modtaget Patienternes Pris.
Publiceret:
8. november 2024
Senest opdateret:
8. november 2024
”Personalet var meget nærværende, trods stor travlhed. De havde altid tid til at hjælpe og med et smil. Utrolig søde var de alle uden undtagelse.”
”Et meget omsorgsfuldt personale, der har formået at give vores barn professionel hjælp, omsorg og vist empati. De har også taget sig tid til at lytte til os forældre i kritiske situationer, hvor vores barn har haft store smerter.”
Roserne stod i kø, da Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit A2 på Aalborg Universitetshospital for nylig modtog Patienternes Pris efter et overvældende antal indstillinger. Glæden over prisen er så stor, at TR Michelle Rudbech har fået lavet et badge med logoet fra prisuddelingen, de ansatte nu går rundt med. At det er en afdeling med stor kollegial opbakning fik kredsnæstforkvinde Bodil Laustsen og fællestillidsrepræsentant Gert Mosbæk også syn for, da de for et par dage siden var på besøg på afdelingen.
- Jeg bliver her nok ”for life”. Jeg er virkelig en kirurgisk sygeplejerske, sagde afdelingens tillidsrepræsentant Michelle Rudbech, der havde inviteret til besøget sammen med ledende oversygeplejerske Sanne Brunø-Madsen.
Stort og komplekst speciale
Der er travlt. Afdelingen har kun 23 ansatte til 18 sengepladser – heraf fire SSA og to fysioterapeuter. Der er rigtig mange elektive patienter – især med stomier og cancer i tyktarm og endetarm. Men afdelingen får også akutte patienter, der ofte er omkring AMA A. I det hele taget er abdominalkirurgien et stort og komplekst speciale, der ud over to sengeafdelinger i Aalborg også består af ambulatoriu operationsafsnit, sengepladser på AMA A og afdelinger i både Hobro og Thisted.
For nylig blev specialets sygeplejersker i Hobro pålagt at tage fire weekendvagter i Aalborg om året. Det skabte en del uro i Hobro, men i Aalborg har det betydet, at sygeplejerskerne nu kun har vagt hver 3. weekend i stedet for hver anden. Det har gjort en stor forskel for de ansattes privatliv og lyst til at blive i jobbet.
Mindre og spredt plads
Forude ligger endnu en ændring: Udflytningen til NAU i Aalborg Øst. Det betyder blandt andet, at afdelingen bliver delt i to forskellige af de tårne (eller kryds), som det nye sygehus er bygget op om. Udflytningen giver mindre kontorplads – og mindre depotplads til de store mængder stomier, bleer, ernæringsdrikke og andet, som afdelingen bruger.
Endelig går man fra flersengsstuer (de fleste med fire patienter) til enestuer. Det betyder, at de ansatte skal gå mere ud og ind og skaber bekymring for, at de lettere kommer til at overse betydningsfulde ændringer i patienternes tilstand.
Bodil Laustsen og Gert Mosbæk mødte dog nogle meget engagerede sygeplejersker og en lige så engageret ledende oversygeplejerske Sanne Brunø-Madsen, som gav en grundig beskrivelse af afdelingen, inden TR Michelle gav en rundvisning på det komplekse afsnit, hvor mange patienter har en del komorbiditet.
- Det tager lang tid at blive dygtig. Men det er fedt at føle sig dygtig, som tillidsrepræsentant Michelle Rudbech sagde som begrundelse for, at hendes plan er at blive i afdelingen og specialet resten af sit arbejdsliv.
Ros fra patienter
Når man ser de mange roser fra patienter på afdelingens tavle bliver man klar over, at Patienternes Pris 2024 er landet det helt rigtige sted.