Program
Vi arbejder med programmet til ledelseskonferencen helt frem til, at vi byder velkommen. Men du kan sagtens begynde at glæde dig. Her er programmet, som det ser ud lige nu.

Ledelseskonferencen INSPIRATOR henvender sig til ledere indenfor sundhedsområdet.
INSPIRATOR hovedkonferencen foregår tirsdag den 8. april - fra tidlig morgen til mulighed for hyggelig middag.
Xtra Inspirator afholdes fra mandag eftermiddag den 7. april med fælles middag og tilhørende overnatning.
Program
Mandag den 7. april
Kl. 16.00:
Ankomst, indskrivning og nøgle til dit værelse på Hotel Nyborg Strand.
Kl. 17.00:
Vi samles i auditoriet og mærker, at årets ledelseskonference nu rigtig starter.
Kl. 17.10:
Alle deltagere vælger mellem to spændende arrangementer:
A) KUNSTEN AT BROKKE SIG
Med en humoristisk tilgang tager ledelsesrådgiver og stressrådgiver Storm Stensgaard afsæt i sin stressvidenskabelige baggrund og ser på, hvad brok egentlig er, hvad det koster os i forstyrrelser i forhold til trivsel, arbejdsro og arbejdsglæde på arbejdspladsen.
Hvordan vi kan håndtere det som ledere og omdirigere menneskets trang til brok, så det bliver konstruktivt og nyttigt.
B) LEDERNES ROLLE I FREMTIDENS SUNDHEDSSYSTEM
To kapaciteter indenfor sundhedsområdet lægger op til snak og fælles debat om, hvordan vi skal tænke vores rolle som ledere i fremtiden.
Mød Hanne Andersen, sygeplejefaglig direktør på Sygehus Lillebælt og Dorthe Susanne Nielsen, professor og centerleder på COPe Centeret og uddannet sygeplejerske.
Dorthe Nielsen lægger op til diskussion om, hvordan kultur påvirker personalets trivsel og den udførte pleje og behandling. Hanne Andersen kigger særligt ind i vores roller som ledere i forhold til de mange forandringer. Og sammen deler vi så tanker om fremtidens sundhedssystem.
Kl. 18.00:
MIDDAG MED UDSIGT TIL STOREBÆLT
Kl. 19.20:
SUNDHEDSINDSATSENS NYE SYN PÅ PATIENTER OG PÅRØRENDE
Mød Morten Freil, direktør i organisationen Danske Patienter og uddannet sundhedsøkonom - og Christian Bøtcher Jacobsen, professor i sundhedsledelse ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Aarhus Universitet.
Bliver vores rolle som ledere anderledes, når der nu skal være endnu mere fokus på patient og den pårørende ... Hvem bestemmer og hvordan skaber vi som ledere den gode oplevelse for alle?
Vi krydrer også med en anden side - og at sundhedsindsats kan være mange ting - når vi inviterer læge Freja Eriksen med i debatten. Freja Eriksen er ud over sit hverv som læge også kendt som "den syngende læge".
KL. 20.45:
Byder vi på aftenkaffe.
Nogle af os vælger måske også at tage et glas i kælderbaren og fortsætte snakken dér ... og hvem ved, måske med en sang.

Bliv fyldt med ny energi!
INSPIRATOR 25 bliver et miks af keynote-indlæg, workshops hvor du vælger mellem flere tilbud, markedspladsen hvor du besøge for eksempel Væksthus for Ledelse og Sundhed.dk.
Men der bliver også plads til de gode snakke med dine lederkolleger og at mærke værdien af at tage en dag ud af kalenderen og mærke ind i din ledelse og dit lederarbejde.
(Foto fra workshop på sidste års INSPIRATOR, fotograf Mads Lending)
INSPIRATOR 25
Tirsdag den 8. april
Kl. 08.30:
INSPIRATOR Lederbyens markedsplads åbner.
Vi byder på morgenmad og friskbrygget kaffe mv.
Kl. 09.10: Morgenkaffe og Morgentalk:
Vi varmer op til dagens konference fra INSPIRATORs to mini-scener midt i Lederbyen - ved at invitere til snak om ledelse.
A: TRIVES DU SOM LEDER?
Hvad kendetegner en leder, der trives, og hvad kan du selv gøre mere af eller mindre af, hvis du vil trives bedre som leder?
Morgensamtale faciliteret af Væksthus for Ledelse.
B: FREMTIDENS DIGITALE FORDØR TIL SUNDHEDSVÆSEN
Oplev Morten Elbæk Petersen, direktør for sundhed.dk, i en morgensamtale om den digitale rolle i dag som hjælp for borgere og sundhedsfaglige – og betydningen for det nære sundhedsvæsen.
Og hvordan tegner fremtiden egentlig? Hvilke muligheder kan AI og teknologien byde på ...for sundhed.dk og sundhedsområdet?
De særlige morgentalks foregår, inden INSPIRATOR 25 starter officielt.
Kl. 10.00
INSPIRATOR-konferencen starter officielt i den store sal.
Kl. 10.10
Kan vi "spilles bedre"?
Vi starter næsten altid med en lille anderledes oplevelse på INSPIRATOR. I år bliver det med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard.
Kl. 10.30
OMSTILLINGEN AF SUNDHEDSVÆSENET
Sundhedsvæsenet kan og skal meget. Men vi kan ikke blive ved med at gøre det samme som hidtil.
Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Nanna Skovgaard, starter tirsdagen med at fortælle om Sundhedsstyrelsens analyse, perspektiver og løsninger på de store udfordringer - og forandringerne som sundhedsvæsenet står overfor. Omstilling kræver ledelse, og det starter nu!
Kl. 10.50
GID MIN CHEF VAR HØVDING!
Der er en revolution i gang i måden, vi driver organisationer på. Vi må gøre op med mistrivsel, stress og utilfredshed på arbejdspladsen gennem helt andre idealer og kulturer, end vi er vant til.
Det mener Christian Groes, antropolog, forfatter og udpeget af ligestillingsministeriet som national ekspert i EUs European Institute for Gender Equality (EIGE).
Christian fortæller, hvorfor ledelse fremover bør være en både ydmyg og engageret disciplin.
Kl. 11.15:
Pause - kaffe, the og vand i Lederbyen.
Kl. 11.30:
Ledelsesbuffet: Vælg mellem flere forskellige workshops:
Workshops kl. 11.30
Her kan du læse om de otte workshops, som du skal vælge imellem klokken 11.30. Hver workshop varer ca. 40-45 minutter. Er I flere, der deltager i INSPIRATOR sammen, kan I få endnu mere viden, ved at vælge, hvilke workshops I vælger og fordeler mellem jer.
I denne workshop ser vi nærmere på grundpillerne i det gode samarbejde. Og hvordan vi kan agere som ledere...
Stine Reintoft, erhvervspsykolog, cand. psych., er autoriseret arbejdsmiljørådgiver af Arbejdstilsynet. Stine har i 16 år arbejdet med faglig og personlig udvikling af ledere og medarbejdere.
Workshoppen sætter fokus på de mekanismer, der er i spil, når mennesker skal samarbejde i teams og grupper. Er der benspænd, der gør sig gældende, når mennesker arbejder sammen om komplekse opgaver? Og hvordan takler vi dem så i vores ledelse?
Glæd dig! I denne workshop følger vi op på dagens keynote i den store sal. Hvordan kan vi indrette vores egen ledelse anderledes?
I fremtiden skal ledelse være en ydmyg og engageret disciplin, der skaber arbejdsglæde, synergi og tryghed gennem inkluderende fællesskaber. Men hvordan kan det gøres i praksis på vores egen arbejdsplads, uden at vi mister evnen til at lede?
Antropolog og forfatter Christian Groes, tilbyder workshop, hvor vi ser nærmere på, hvordan vi lykkes med ledelse, der både er ydmyg og samtidig fremstår som engageret disciplin.
Dette er en aktiv workshop, hvor du også selv bidrager.
Har du nogensinde ønsket, at du kunne få et kompetent panel til at hjælpe dig med dine ledelsesdilemmaer – ligesom i 'Sara & Monopolet'? Nu får du chancen!
I denne workshop får du indblik i andre lederes dilemmaer og bliver en del af et "ledelsesmonopol", der skal komme med bud på løsninger.
Vi tager udgangspunkt i tre udvalgte (anonyme) dilemmaer. Det er dilemmaer fra vores ledelse rundt om i sundhedsområdet, indsendt på forhånd netop til brug i ledelsesmonopolet.
Som ledelsesmonopol diskuterer du samme med andre ledere mulige løsninger og præsenterer dem for resten af deltagerne.
Til slut stemmer vi om, hvilken løsning fra panelet vi bakker mest op om.
Workshoppen faciliteres af Væksthus for Ledelse.
Glæd dig til en workshop med gode konkrete bud på løsninger og spændende dialog.
Professor Christian Backer Mogensen deler erfaringer om at lave projekter i trekanten mellem kommuner, sygehuse og almen praksis.
Vi skaber en tæt dialog om, hvordan vi bedst skaber bedre sammenhæng i vores indsatser i de kommende år.
Christian Backer Mogensen er koordinerende forskningsleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Sygehus Sønderjylland og Syddansk Universitet.
Også Sundhedsstyrelsens vicedirektør, Nanna Skovgaard deltager i denne workshop.
Her kommer du helt ind i maskinrummet og på forkant. Lige nu planlægges der over hele landet, hvordan de 17 nye sundhedsråd kan ændre hele sundhedsområdet.
Men... Hvordan lykkes vi egentlig med drømmen om at skabe et bedre samarbejde mellem det regionale og det kommunale sundhedsområde?
Og skabe en behandling, der er mere i øjenhøjde og nærværende i forhold til patienter og borgere?
Mød Per Okkels, der er nyudnævnt opmand og ambassadør for de nye sundhedsråd og tidligere departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet.
I workshoppen snakker vi om udfordringer og veje til gode løsninger og mere nærværende sundhedsindsats - og deler tanker om den nærværende sundhedsindsats set fra vores eget udgangspunkt i sundhedsvæsenet. Hvilken vej tror du på?
Per Okkels er særligt udpeget til opgave som ambassadør af Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde.
Teknologien er udråbt til den afgørende vej til at løse fremtiden for sundhedsområdet. Men hvordan kommer vi med på de nye løsninger i vores egen dagligdag?
I denne workshop får du konkrete bud på, hvordan du selv kan udnytte de nye muligheder.
Hør, hvilke nye teknologier der allerede findes til sundhedsområdet, og hvad der er på vej.
Og bliv inspireret til at undersøge, om der måske er en teknologi, der kan bruges til at løse din opgave, når du har lyst til at ...ja måske endda sukker efter at finde lidt mere power.
Workshoppen faciliteres af Teknologisk Institut, der er tæt på de nye teknologiske muligheder i sundhedsområdet. Mød Birgitte Østergård Sørensen, der er forretningsleder for Teknologisk Instituts område for Velfærdsteknologi og robotteknologi til sundhedsområdet.
Her får du yderst brugbar hjælp til at styrke din egen karriere.
Karriereudvikling handler ikke altid om store spring, men om at finde de næste trædesten, der bringer dig i den rigtige retning.
I denne workshop kigger vi ind i vores egen karriereplanlægning:
Hvordan navigerer du i din karriere? Og hvilke skridt skal du tage og hvad ligger måske allerede foran dig?
Vi bruger ”trædesten” til at undersøge dine muligheder, reflektere over dine kompetencer og finde skridt mod din næste karrieremulighed.
Du går fra workshoppen med inspiration til en retning og modet til at tage det næste skridt.
Workshoppen faciliteres af erfarne karrierekonsulenter fra DSA, der vil guide os til at se de nye muligheder.
I denne workshop får du indblik i lederen anno 2025, og får også mulighed for at påvirke fremtiden.
Videnscenter for Ældrepleje (Sundhedsstyrelsen) kommer til konferencen med nye tal om de kommunale ledere og ældreplejen – og for at snakke om kommunal ledelse - og hvad du især synes, at lederen skal klædes på med … for at blive i jobbet og holde af lederjobbet.
Med ældrereformens fokus på frisættelse og selvbestemmelse er der lagt op til nye måder at arbejde på – også for lederne, der i højere grad end i dag fx skal facilitere og coache medarbejdere så de kan træffe de gode beslutninger tæt på borgeren.
I denne workshop dykker vi ned i nye tal fra det kommunale område for at blive klogere på, hvad der kendetegner de ledere, som skal påtage sig denne rolle.
Hvordan er ledernes vilkår, fx ift. antal medarbejdere og borgere, og hvordan er deres profil, fx ift. antal år som ledere, uddannelse og efteruddannelse.
Med afsæt i en gennemgang af undersøgelsens resultater, får du mulighed for at snakke ledelse og hvad du især synes, at lederen skal klædes på med …for at blive i jobbet og holde af lederjobbet.
Workshoppen faciliteres af Videnscenter for Ældrepleje.

Erhvervspsykolog Stine Reintoft tilbyder to workshops på INSPIRATOR
Kl. 12.20:
Frokostbuffet - nyd frokost med dine lederkolleger med udsigt til Storebælt.
Kl. 13.00:
Liv i Lederbyen og markedspladsen.
Kl. 13.15:
Miniscenerne i lederbyen inviterer til "ledelsesTalks":
A) Kl. 13.15: "Ledelsestalk i lederbyen"
B) Kl. 13.25: "Ledelsestalk i lederbyen"
Kl. 13.50: Liv i Lederbyen og markedspladsen fortsat.
Kl. 14.15: Ledelsesbuffet: Vælg mellem flere forskellige workshops:
Workshops kl. 14.15
Her kan du læse om de syv workshops, som du skal vælge imellem klokken 14.15. Hver workshop varer ca. 40-45 minutter. Er I flere, der deltager i INSPIRATOR sammen, kan I få endnu mere viden, ved at vælge, hvilke workshops I vælger og fordeler mellem jer.
I denne workshop tager vi sammen med erhvervspsykolog Stine Reintoft næste skridt fra grundpillerne i det gode samarbejde, til hvordan vi kan gøre helt konkret som ledere på vores arbejdspladser.
Stine Reintoft, erhvervspsykolog, cand. psych., er autoriseret arbejdsmiljørådgiver af Arbejdstilsynet. Stine har i 16 år arbejdet med faglig og personlig udvikling af ledere og medarbejdere.
Udover at se på de udfordringer, der kan opstå i et teams samarbejde, vil Stine Reintoft komme med konkrete råd og ledelsesgreb, der kan hjælpe samarbejdet på vej.
Glæd dig til en workshop med gode bud på konkrete handlinger til at skabe det gode samarbejde på arbejdspladsen.
I denne workshop gentænker vi hele lederrollen.
I en selvledende organisation er der meget konkret behov for at gentænke lederrollen.
I denne workshop ser vi derfor nærmere på, hvordan vi bedst kan igangsætte og understøtte ”medledelse”.
Tobias Bergren Jensen, ph.d. og pioner indenfor selvledende organisationer, deler indsigt i, hvordan ledelse kan være noget, alle i organisationen bidrager til, og hvilke kompetencer ledere skal udvikle for at støtte denne proces.
Glæd dig til spændende snak om at forny din lederrolle og funktion.
I denne workshop lover vi energi og et personligt ledelsesboost.
Vi ser nærmere på, hvordan vi kan styrk trivslen, og samtidig uden uden at det går ud over produktiviteten.
Få et ledelsesboost, når adfærdsmekaniker, Mads Herschend, viser vej til øget psykologisk tryghed bl.a. med fokus på samarbejde, konflikthåndtering, vaner og forandringer.
Via optimering af forestående forandringsprocesser, arbejdet med daglige vaner og at lykkes med adfærdsændringer.
Mads Herschend har specialiseret sig i at hjælpe arbejdspladser med optimering af forestående forandringsprocesser, arbejdet med arbejdspladsens vaner og at lykkes med adfærdsændringer. Og vigtigheden af de små konstante justeringer hver dag.
Som leder kommunikerer du både med ord, kropssprog og tonefald, og du gør det sikkert godt.
Denne workshop er for dig, der har lyst at arbejde mere bevidst med de nonverbale signaler, du sender til din omverden.
For signalerne kan ændres!
Det handler ikke om at ændre personlighed og stil, men om at styrke din iboende gennemslagskraft. Og være bevidst om, hvad du signalerer.
Lis Hornø underviser i krop, stemme og improvisation - og kender samtidig sundhedssektoren indefra - fra ansættelser i Yngre Læger, Sundhedsstyrelsen og Kolding Kommune.
Som sygeplejersker står vi i mange følelsesmæssigt belastende situationer, og selvom det er en del af vores arbejde og hverdag, kan det trænge ind under huden.
Det er ikke til at sige hvornår læsset bliver for stort for den enkelte.
I denne workshop kigger vi ind i hverdagen på Rigshospitalet, og hvordan man har en særlig indsats for at støtte personalet og også lederne - ved at ansætte en psykolog til personalet - en investering i personalets mentale helbred.
Mød chefsygeplejerske Charlotte Illum, der fortæller om initiativet og hvordan det virker og er modtaget af personalet. Bliv inspireret til at takle de følelsesmæssigt belastende situationer.
Vidste du, at 14,5% af sygeplejerskerne kan starte deres pension fra PKA allerede nu?
Som leder kan du spille en afgørende rolle i at motivere dine seniormedarbejdere til at fortsætte deres karriere lidt længere.
Deltag i workshoppen, hvor PKA's markedschef, Louise Krog Larsen, vil dele indsigter fra undersøgelser blandt sygeplejersker.
Du vil få praktiske strategier til at motivere seniorer og inspiration til, hvordan du kan afholde effektive seniorsamtaler, der imødekommer seniormedarbejdernes ønsker og behov.
Måske er det din nye nøgle til at behold din medarbejdergruppe intakt og med glade medarbejdere...!
Denne workshop fokuserer på din egen karriere.
Ledelsesrådgiverne Charlotte Larsen og Benedikte Achen vil i denne workshop åbne en sprække til en anderledes tænkning om den modne leder.
Workshoppen er for dig, som er 54+ og som går efter fornyet mening og kvalitet i dit arbejdsliv.
”What got you here, won’t get you there,” det har de fleste ledere en god fornemmelse for: Nej tak, ikke mere af det samme, ikke yderligere kompetenceudvikling, ikke flere seniorsamtaler, ikke mere crossfit.
Men hvad så? Hvor skal du vende dig hen? Hvad er der på den anden side af de kendte konventioner?
En række videnskabelige og spirituelle traditioner peger på ”livsvendingen” som en realitet og et begreb at tage afsæt i, når man vil et nyt sted hen.
Workshoppen præsenterer ét perspektiv på vejen frem, og i forlængelse får du mulighed for at tage en lille biopsi af din egen livsvending.
Kl. 15.00
Kaffe, the og kage i lederbyen.
Kl. 15.30 MINDRE HIERARKI, MERE LEDELSE!
Alle organisationer skal ledes! Men ledelse behøver ikke udelukkende at udføres af ledere.
Tobias Berggren Jensen er pioner inden for selvledende organisationer i Danmark og den første Ph.d. med speciale i dette felt. Som underviser på CBS og partner i konsulenthuset Agora har Tobias arbejdet for at hjælpe organisationer med at udforske nye veje i forhold til medledelse.
Hør hvordan medledelse kan skabe mere engagement, trivsel og ansvarsfølelse blandt medarbejdere.
Og hør, hvordan træerne så heller ikke vokser ikke ind i himlen i den selvledende organisation - nye udfordringer opstår, når ledelseshierarkiet flades ud.
Kl. 16.15 Stræk benene kort...
Kl. 16.30 LEDELSE, SAMSKABELSE OG TRIVSEL I FORANDRINGSTIDE
Her lover vi, at du får ekstra energi til dit ledelsesarbejde. Lige til at tage med hjem!
Hør om den sammenhængende, samskabende og synkrone organisation, som bevæger sig nærmest intuitivt som ét felt, uden at tænke så meget over det. Med øget trivsel og succes i kølvandet.
Erhvervspsykolog og forfatter Helen Eriksen tager dig med på en energigivende, humoristisk og opløftende “tour-de-fremtid” som afslutning på dagens mange indtryk.
Kl. 17.10
Vi fordøjer lige dagens indtryk sammen.
Kl. 17.15
De sidste ord fra scenen.
Kl. 17.45
Hyggelig middag efter dagens mange indtryk. Med udsigt til Storebælt"
Kl. 20.15 Slut - på gensyn i Lederforeningen

Mads Herschend er parat med ledelsesboost og et tjek af vores måde at håndtere konflikter og skabe større psykologisk tryghed på arbejdspladsen. Det foregår i en af de mange værksteder på konferencen tirsdag eftermiddag.