Nyhed
Lederforeningen får nyt bestyrelsesmedlem
De ledende sygeplejersker i Nordjylland skal vælge en ny repræsentant til at sidde i lederforeningens politiske bestyrelse. To kandidater stiller op til valget. De 371 stemmeberettigede kan afgive deres stemme frem til den 16. januar
Publiceret:
3. januar 2025
Senest opdateret:
3. januar 2025
De ledende sygeplejersker får ny repræsentant i Lederforeningens bestyrelse.
Det er Lederforeningens bestyrelse, der har besluttet at supplere bestyrelsen med endnu et bestyrelsesmedlem fra valgkredsen i Nordjylland.
Baggrunden er, at bestyrelsesmedlem Krister Ripadal har måtte trække sig, da han ikke længere er leder i Nordjylland.
To kandidater til den ledige bestyrelsespost har stillet sig til rådighed.
De 371 ledende sygeplejersker i Nordjylland skal vælge mellem Marie Frølund Vestergaard og Tina Goosmann Riis.
Afstemningen foregår frem til den 16. januar.
Valgoplæg
De to kandidater har hver formuleret et valgoplæg. De 371 stemmeberettigede ledende sygeplejersker i Nordjylland får en personlig mail med både valgoplæg og adgang til at stemme på den af de to kandidater, som man foretrækker som repræsentant i bestyrelsen.
Nordjylland er i forvejen repræsenteret af ledende sygeplejerske Pernille Leth i Lederforeningens bestyrelse. Bestyrelsen består af to repræsentanter fra hver af de fem valgkredse og desuden af Lederforeningens forkvinde, Irene Hesselberg og næstforkvinde Marie Rosbjerg.
Her er de to valgoplæg fra de to kandidater til den ledige bestyrelsespost i Nordjylland.
:::
Valgoplæg fra Tina Goosmann Riis
Jeg er 56 år og har det meste af mit arbejdsliv arbejdet med ledelse.
Aktuelt er jeg ansat som Ledende oversygeplejerske på Psykiatrisk Skadestue og Modtagelse Aalborg.
I 2019 blev jeg valgt som DSR Lederrepræsentant for de ledende oversygeplejersker Psykiatrien RN. Et tillidshverv som har gjort, at jeg har fået en indsigt og interesse for det fagpolitiske arbejde.
Hvis jeg bliver valgt som repræsentant til Lederforeningen for de ledende oversygeplejersker RN, vil mit fokus være vores arbejdsvilkår og arbejdsmiljø som ledende oversygeplejersker.
Der er store krav og høje forventninger til de ledende oversygeplejersker. Krav og forventninger som ikke altid matcher virkeligheden.
I min tid som ledende sygeplejerske, har jeg oplevet mange ledelseskollegaer, som er kommet til og som igen er forsvundet. Jeg tænker det er ærgerligt at det, at lede sygeplejen ikke er så attraktivt, at vores unge ledelses kolleger hænger ved. Min oplevelse er, at ledelse vælges fra igen efter nogle år.
Hvis jeg bliver valgt, vil jeg forsøge at holde fokus på arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, det skal være attraktivt at være ledende sygeplejerske.
Jeg tror på, at hvis vi som ledende sygeplejersker står sammen og stiller krav om konkrete tiltag i forhold til vores arbejdsmiljø og arbejdsvilkår, vil det styrke den enkelte ledende sygeplejerske, men det kræver sammenhold og tålmodighed.
Jeg håber jeg vil kunne gøre en forskel.
:::
Valgoplæg fra Marie Frølund Vestergaard
Som det ser ud nu, har de regionale aktører en væsentlig større indflydelse i organisationen, hvilket betyder, at de kommunale perspektiver og behov ikke altid bliver hørt i tilstrækkelig grad. For at sikre en mere retfærdig og effektiv beslutningsproces er det afgørende, at vi får styrket de kommunale kræfter, så vi kan opnå en balance, der afspejler alle interessenter i organisationen. Stem derfor på mig!
Jeg arbejder i øjeblikket som assisterende plejecenterleder i Brønderslev kommune og pr 1. februar starter jeg som plejehjemsleder i Aalborg kommune. Jeg har forud for dette også erfaring med ledelse i hjemmesygeplejen og hjemmeplejen i Aalborg kommune. Blev uddannet sygeplejerske for 20 år siden og har haft min primære karriere som sygeplejerske og klinisk vejleder i Aalborg kommune.
Jeg har i 6 år været tillidsrepræsentant i Aalborg kommune (2016-2022), hvor jeg fungerede som bindeled mellem medarbejdere og ledelsen/DSR. Min store interesse for sygeplejerskernes løn- og arbejdsforhold blev for alvor forstærket, da jeg, sammen med de øvrige tillidsrepræsentanter i Aalborg Kommune, stod i spidsen for den 10 uger lange konflikt i 2021. Denne erfaring har givet mig et stærkt politisk og organisatorisk fundament, som jeg gerne vil anvende til at arbejde for de ledende sygeplejerskers interesser.
Jeg har opnået både praktisk og politisk erfaring, som jeg gerne vil bringe med mig ind i arbejdet for vores fælles sag. Jeg brænder for at sikre de bedst mulige løn- og arbejdsforhold for ledende sygeplejersker og for at styrke vores position både fagligt og sundhedspolitisk. Med min faglige og ledelsesmæssige erfaring samt min tid som tillidsrepræsentant, har jeg opnået en dyb indsigt i de forskellige aspekter af ledelsesarbejde inden for sundhedssektoren.
Min vision for DSR’s Lederforening:
Jeg ønsker at bidrage til bestyrelsen med konkrete initiativer, der kan forbedre arbejdsvilkårene og trivsel for ledende sygeplejersker, samt fremme vores professionelle udvikling. Med udgangspunkt i DSR's fokuspunkter vil jeg være med til:
1. At skabe de bedste løn- og arbejdsforhold
Jeg vil arbejde for at sikre, at ledende sygeplejersker har de bedst mulige løn- og arbejdsforhold. Dette indebærer, at vi aktivt forhandler på vegne af medlemmerne og sikrer, at ledende sygeplejersker får den anerkendelse og de ressourcer, de behøver for at kunne udføre deres vigtige arbejde. En sygeplejefaglig leder bør aflønnes efter sin faglighed og ikke kun stillingsbetegnelse. I flere kommuner aflønnes ledere efter "niveau" og ikke faglige baggrund. Som sygeplejefaglig leder tilfører vi noget unikt til fagligheden og ledelse. vi er netop derfor eftertragtet som ledere.
Jeg vil ligeledes arbejde for, at de nye lederes interesser varetages.
En vigtig del af vores arbejde bør også være at støtte og vejlede nye ledere, der står overfor overgangen fra medarbejder til leder. Vi skal sikre, at nye ledere får den nødvendige støtte og uddannelse til at håndtere de komplekse opgaver, der følger med lederrollen – herunder også at lede andre ledere og navigere i den øgede ledelsesmæssige kompleksitet. Denne overgang kan være udfordrende, og jeg ønsker at skabe rammer og tilbud, der hjælper nye ledere med at trives og udvikle sig i deres rolle.
2. Sundhedspolitisk og ledelsesfaglig varetægt af medlemmers interesser
Jeg vil arbejde målrettet på at varetage de ledende sygeplejerskers interesser både sundhedspolitisk og ledelsesfagligt. Ved at bidrage med min viden og erfaring vil jeg sikre, at vores perspektiver og behov bliver hørt i relevante beslutningsfora, så vi kan være med til at udvikle sundhedsindsatsen til gavn for både patienter og medarbejdere.
3. At sikre tryghed for medlemmerne
Jeg vil sikre, at alle medlemmer føler sig trygge i deres ledelsesfunktion. Hvis en leder kommer i vanskeligheder, skal de kunne regne med, at DSR’s Lederforening står bag dem og tilbyder den nødvendige støtte og rådgivning.
4. At indgå kollektive lederaftaler med individuelle muligheder
Jeg vil arbejde for at sikre, at vi indgår kollektive lederaftaler med arbejdsgiverne, som samtidig giver plads til individuelle tilpasninger og muligheder for den enkelte ledende sygeplejerske. Det er vigtigt, at vi både skaber fælles rammer, men også anerkender de individuelle behov, som kan variere fra arbejdsplads til arbejdsplads.
Hvorfor mig?
Jeg er en engageret leder med stor politisk erfaring. Som tidligere tillidsrepræsentant har jeg haft en aktiv rolle i at sikre sygeplejerskernes rettigheder og har været med til at navigere i komplekse politiske processer. Jeg er en passioneret forkæmper for vores faggruppes interesser og har et solidt kendskab til de udfordringer, ledende sygeplejersker møder i deres hverdag.
Jeg håber, at I vil give mig muligheden for at være med til at styrke DSR’s Lederforening og arbejde for bedre vilkår og udviklingsmuligheder for ledende sygeplejersker. Jeg ser frem til at kunne samarbejde med jer om at sikre en stærk fremtid for vores faggruppe.