Viser 38 resultater
- Ernæring
Emner for nationale kliniske retningslinjer - DSR's forslag
Dansk Sygeplejeråd fremsender 16 forslag til kliniske retningslinjer, men anbefaler desuden fokus på kommunale og tværsektorielle retningslinjer og det tidlige barselsforløb.
Sondeernæring til døende patienter
Sygeplejeetisk Råd (SER) har på foranledning af en henvendelse udtalt sig om sondeernæring til døende patienter. Problematikken er aktuel - ikke mindst p.g.a. debatten om eutanasi.
Ramadanen skal være et oplyst valg
I disse dage begynder ramadanen. Det betyder, at nogle patienter faster i alle døgnets lyse timer og ikke tager deres medicin med det givne interval. Beslutningen om at faste er altid patientens egen, men skal tages på et informeret grundlag, siger klinisk sygeplejespecialist Charlotte Ibsen fra...
Bliv bedre til at hjælpe med spisning
Hjælp til at spise foregår langtfra altid respektfuldt. Det viser 42 feltobservationer gjort på to neurologiske afdelinger i Region Sjælland. Der er brug for fokus på opgaven, så omdrejningspunktet ikke blot er ernæring, men også måltidets sanselige og emotionelle aspekter – til gavn for den...
"Ingen troede på elektronisk medinddragelse af ældre"
Food'n go I: Patienters sundhed kan forbedres ved, at de selv bestiller mad og følger med i egen ernæringsdækning.
Patienter spiser af lyst med elektronisk selvbestilling
Food'n go II: Med en tablet-computer kan patienter selv vælge deres mad, og det ser ud til at øge appetitten.
"Jeg bruger mælk i kaffen"
Mad er ikke til gavn for mennesket, før den er spist. På det område er der plads til forbedringer, for alt, hvad der vedrører distribution, servering og rammer omkring måltidet, negligeres stadig mange steder. Men et måltid er en betydningsfuld aktivitet.
Blå tallerkener og røde glas øger vægten
Demens. Ældre med demens øger deres indtag af kost og væske, hvis de spiser af farvede tallerkner og glas, viser et bachelorprojekt. Et neurogastronomisk fokus kan derfor medvirke til vægtøgning hos de ældre
Fælles fokus på ernæring gavner de gamle
Ernæring I. Når hospital og kommuner skaber sammenhæng i ernæringsindsatsen, tager de gamle på i vægt.
Kommunen bliver systematisk informeret om ernæringsindsatsen
Ernæring II. Resultaterne af et klinisk studie danner baggrund for en ny praksis, hvor hospital og kommune arbejder sammen om ernæringsindsatsen til ældre.