Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Jobsøgning - find et job og skriv en ansøgning

Se ledige stillinger og få hjælp til, hvordan du skriver en god, motiveret ansøgning og et godt CV til et job som sygeplejerske.

Ledige jobs for sygeplejersker
DSRs jobsite samler jobopslag fra alle hjørner af sygeplejerfaget – fra alle landsdele og af alle typer.
Søg i vores udvalg af ledige stillinger eller opret en jobagent og lad jobopslagene komme til dig.

Din jobsøgning

Din ansøgning og dit CV er dine argumenter for, hvorfor netop du skal kaldes til jobsamtale.

Her på siden får du gode råd til, hvordan en ansøgning og CV til en stilling som basissygeplejerske eller erfaren sygeplejerske kan se ud. Du kan også se eksempler på ansøgning og CV til et job, hvor du skal bruge din akademiske videreuddannelse eller til en lederstilling.

Både din ansøgning og CV skal fremstå professionelle, men samtidig er det vigtigt, at din faglighed og personlighed skinner igennem.

Sådan skriver du en ansøgning

Arbejdsgiver bruger sjældent langt tid på at læse hver eneste ansøgning, så gør det nemt for dem, der modtager din ansøgning at læse dine argumenter og få et overblik over dine kompetencer.  

For at skrive en god og målrettet ansøgning skal du tage udgangspunkt i selve stillingsannoncen. Det viser, at du har gjort dig umage og brænder for stillingen. Bemærk, hvilke opgaver, kompetencer og ord, der anvendes og lægges vægt på i stillingsannoncen og adresser disse i din ansøgning.

 • En ansøgning skal være max. 1 A4-side.
 • Inddel din ansøgning i afsnit, så den er overskuelig og let at læse. 
 • Start med at beskrive din motivation for at søge stillingen.
 • Skriv derefter, hvorfor du mener, at du er kvalificeret til at søge stillingen:
  • Fremhæv dine faglige kompetencer, der gør dig kvalificeret til at løse arbejdsopgaverne
  • Beskriv dine personlige kompetencer, der viser, hvad særligt du kan bidrage med
 • Afslut ansøgningen med at understrege din motivation og interesse for at søge stillingen.
 • Husk at læse korrektur på din ansøgning. 
 • Vedlæg altid eksamensbevis samt anbefalinger, hvis det bliver efterspurgt i stillingsannoncen.
Karrieresamtaler om jobsøgning og karriereafklaring
Er du medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA) kan du få personlig vejledning og fif, der styrker din jobsøgning og karriere. Book en samtale hos DSA om:
En sygeplejerske udfylder et dokument.

Eksempler på jobansøgninger

Se eksempler på, hvordan ansøgning til et job som sygeplejerske kan se ud:

Weninar_styrk din jobsøgning

Webinar: Styrk din jobsøgning

Hvordan skriver du en motiveret ansøgning og hvad siger du siger du til jobsamtalen? Få gode råd og eksempler, der styrker din jobsøgning som sygeplejerske.

For at blive kaldt til jobsamtale, skal du have sendt en overbevisende ansøgning og et målrettet CV, der fremhæver de kompetencer, der er relevante for stillingen.

Til selve jobsamtalen er både din forberedelse og præstation ved jobsamtalen afgørende for, om netop du får jobbet.

I dette webinar gennemgår vi de ting, der kan gøre din jobsøgning bedre. Til at hjælpe os med det, har vi inviteret og sygeplejerske Pernille Hinge i studiet. Webinaret kan være en hjælp for dig, der går med overvejelser om nyt job – uanset om du er studerende, nyuddannet, i arbejde gennem mange år eller er ledig.

Sådan skriver du et CV

Dit CV er vigtigt, fordi det ofte er det første, arbejdsgiver læser. Et CV fungerer som dokumentation for det, du skriver i din ansøgning. Dit CV skal være kortfattet og indeholde relevante oplysninger i forhold til den stilling, du søger.

Dine faglige og personlige erfaringer skal fremgå på en samlet og overskuelig måde og tilpasses den konkrete stilling, som du søger. Hvis du fx søger en stilling som sygeplejerske på et akutafsnit, kan du i CV’et fremhæve din erfaring med at bevare overblikket i pressede situationer og at håndtere en uforudsigelig hverdag. CV’et skal signalere, at du er kvalificeret til stillingen.

Gode råd til dit CV

  • Et CV på 1-2 sider er mest hensigtsmæssigt.
  • Vælg et layout, der øger læsevenligheden, f.eks. ved at fremhæve overskrifter med fed skrift og justere linjeafstanden mellem afsnit.
  • Opstil dit CV kronologisk, hvor din seneste uddannelse og arbejdsplads står øverst.
  • Et kronologisk CV er mest overskueligt for læseren og giver et godt overblik over din uddannelses- og erhvervsmæssige baggrund.
  • Du kan med fordel skrive en personlig profil eller et resume af dit CV i toppen, der kort beskriver, hvem du er og hvad dine spidskompetencer er.
  • Hvis du indsætter et billede, bør det være et portrætbillede eller et, der er taget i en seriøs sammenhæng.
  • Som nyuddannet har man ofte begrænset erhvervserfaring. Fremhæv da relevante fag, du har haft under dit studie samt praktikker og studiejobs.
56531823

Eksempler på CV'et

Se eksempler på CV for sygeplejersker: 

62623035

Foto:

Lisbeth Holten

Webinar: LinkedIn eller LinkedOut

Hvad kan du bruge LinkedIn til som sygeplejerske?

I webinaret får du ideer til, hvordan du bruger LinkedIn i din karriere. Brug LinkedIn, når du søger dit første job som nyuddannet, eller når du søger nye udfordringer i et nyt job. Du kan også bruge LinkedIn til at holde dig fagligt opdateret inden for sygeplejen.

Kan LinkedIn bringe dig videre i karrieren? Svaret er ja og webinaret giver dig ideer til, hvordan du kommer i gang med LinkedIn:

 • Hvordan du søger efter job og opsætter en jobagent
 • Hvordan du følger med i opslag fra arbejdspladser, du er interesseret i og dermed kan være på forkant med udviklingen de pågældende steder
 • Hvad din LinkedIn-profil bør indeholde, så du optræder professionelt og præsentabel på dette enorme digitale netværk, hvad enten du er selvstændig, fastansat eller jobsøgende

Abelone Glahn, Kommunikationsrådgiver med speciale i praktisk anvendelse af LinkedIn, er oplægsholder i webinaret.