Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Internationalt samarbejde og ICN

Sygeplejersker fra hele verden er samlet i den internationale sygeplejerskeorganisation ICN og deltog i sommeren 2023 i ICN's store kongres i Montreal. Næste kongres bliver afholdt i 2025 i Helsinki. Læs, hvordan DSR samarbejder med internationale sygeplejerskeorganisationer på nordisk, europæisk og globalt plan.

Den internationale sygeplejerskeorganisation, ICN

Den internationale sygeplejerskeorganisation, ICN, er en sammenslutning af over 130 nationale sygeplejerskeorganisationer på verdensplan. Her kan du læse mere om ICN's formål og DSR's involvering. 

Hvad er ICN?

Organisationen International Council of Nurses, ICN, samler over 130 nationale sygeplejerskeorganisationer på verdensplan. ICN’s mål er at være sygeplejens talerør på verdensplan, fremme professionen og påvirke sundhedspolitik.

DSR er medlem for at øve indflydelse på professionen og sundhedspolitikken globalt samt for at opretholde og indgå i netværk med medlemsorganisationerne. DSR er repræsenteret i ICN’s øverste myndighed: Council of National Representatives, CNR.

ICN-konferencer

ICN’s konference samler hvert andet år flere tusinde sygeplejersker verden over, der mødes for at udveksle viden og hente inspiration til udvikling af sygeplejen. Det tværkulturelle samarbejde giver mulighed for, at sygeplejersker kan lære om den nyeste viden og forskning i et globalt perspektiv.

62898299

ICN Kongressen

Den internationale sygeplejerskeorganisation ICN inviterede sygeplejersker fra hele verden til kongres i Montreal i sommeren 2023. Næste gang afholdes kongressen i Helsinki i Finland fra den 9.- 13. juni 2025.

Chefkonsulent Marianne Holm Andersen, Dansk Sygeplejeråd, svarer gerne på spørgsmål om kongressen på e-mail: maa@dsr.dk

ICN's hjemmeside om kongressen i 2025 opdateres løbende.

ICN´s sygeplejeetiske kodeks

ICN´s sygeplejeetiske kodeks på engelsk

På ICN´s hjemmeside er et link til en printvenlig version af det sygeplejeetiske kodeks.

ICN´s sygeplejeetiske kodeks på engelsk
ICN´s sygeplejeetiske kodeks oversat til dansk

DSR har oversat ICN´s sygeplejeetiske kodeks, som du finder her:

Dansk oversættelse