Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

På mit natbord: Nye veje med selvledelse

Sygeplejersken 2017 nr. 7, s. 47

Af:

Redaktionen

Sophie Hæstorp AndersenHvad læser du lige nu?
”Fagbogen ”Fremtidens organisation. Fra ledelse til selvledelse – fra organisation til organisme” af belgieren Frederic Laloux. Den er utrolig inter-essant for os, der gerne vil af med New Public Management.” 

Hvordan har de inspireret dig?
”Når jeg er rundt og tale med medarbejderne i Region Hovedstaden, er der rigtig mange, der føler sig bureaukratiseret ihjel. Alle taler om, at de gerne vil have ansvaret igen. Bogen gennemgår 12 forskellige virksomheder og organisationer, hvor man med succes går nye veje med en flad ikke-hierarkisk struktur og stor selvledelse. Meget inspirerende!” 

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
””Dødens teater – Lægekunsten i Danmark 1640-1840” af Klaus Larsen. Den fortæller om lægernes og sundhedsvæsenets udvikling. Om de pinsler, patienterne måtte udstå, dengang det var barberen, der stod og skar i folk, til i dag, hvor vi nærmest skal spørge patienterne, om de ønsker den behandling, vi gerne vil give dem. Den sætter de store fremskridt, der er sket, i perspektiv.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”De sidste to bind af Harry Potter fik jeg aldrig læst op for mine børn. Jeg faldt i søvn, da alle begyndte at dø, og det hele blev mørkt og sort.” 


Af Sophie Hæstorp Andersen (S) Regionsrådsformand, Region Hovedstaden.