Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

I fagbladet skriver vi om alt det, der er væsentligt for sygeplejerskers arbejdsliv, fag og fællesskab.

62520893
62490052

Foto:

Thomas Nielsen

Tema: Overgangsalder

Har du talt med din leder eller kollega om overgangsalderen for nylig? I Storbritannien har menopausen været på dagsordenen i flere år, og i sundhedsvæsenet bliver der arbejdet målrettet med at udbrede viden og skabe løsninger. I Danmark er samtalen om det tabubelagte emne knap begyndt.

Fag og Forskning

62490094

Forskning får liv: Nyt skema sikrer rettidig palliativ indsats

Sygeplejersker og plejepersonale skal ved hjælp af et nyt brugervenligt skema identificere de borgere, der i den sidste del af livet har behov for en understøttende og palliativ indsats.

62490067

Forskeren fortæller: Patientinddragelse styrker undervisning

På Hovedpineklinikken i Esbjerg underviser de patienterne i, hvordan de bedre håndterer deres smerter. Og nu har patienterne fået medindflydelse på indholdet, hvilket løfter behandlingen, fortæller postdoc forsker Louise Schlosser Mose.

62017956

Foto:

Nikolai Linares

Tillidsrepræsentanten: Nu kan flere holde tre ugers ferie

Cristina Catherina Arboe har tæt kontakt til de hjemmesyge-plejersker, hun er tillidsrepræsentant for i Halsnæs Kommune. Det har bl.a. betydet korrekt løn og en opnormering hen over sommeren.

Arbejdsliv

62490055

Arbejdsliv: "Nu spørger vi forældrene, hvordan barnet har det"

For bare 50 år siden var sygeplejersker primære omsorgspersoner for et for tidligt født barn og derfor bedst til at svare på, hvordan barnet havde det. I dag er den rolle i høj grad overtaget af forældrene, som straks bliver inddraget i omsorgen for og plejen af det for tidligt fødte barn.

62490098

Mit job: Bedre liv for børn med dværgvækst

Andrea Rønde Bjerg afprøver ny medicin til børn med dværgvækst. Håbet er, at virkningerne af medicinen kan give dem bedre livsbetingelser i deres voksenliv.

62490095

Er patienter for sårbare til Instagram-samtykke?

Datatilsynet har påbudt Aarhus Universitetshospital at slette alle fotos med patienter på Instagram. Regioner stiller sig kritiske over for afgørelsen.

62490045

Foto:

Illustration Catherine Temitayo Jørgensen

Sundhedsvæsentligt: Dét er på spil ved OK24

Inflation og et godt forlig ved sidste års overenskomstforhandlinger på det private område har gødet jorden forud for OK24. Men rammerne stiller høje krav til forhandlerne.

Hørt: Ban vej for udenlandske kolleger

Det er tosset, at sygeplejersker med udenlandsk baggrund arbejder med at male vægge eller lange kaffe over disken i 7-Eleven, mener Dorte Lindstrøm Vilstrup.

Ban vej for udenlandske kolleger
Studerende i praksis: Viden skal kobles med praksis

I sin praktik oplevede en læringsivrig 5. semester-studerende nysgerrighed og nørderi.

Viden skal kobles med praksis
62490063

Foto:

Illustration: Andrea Ucini 

Dilemma: Skal vi fastholde og behandle den ældre kvinde mod hendes vilje?

Sygeplejestuderende Rebekka er på 4. semester i praktik på et plejecenter, men står i et dilemma. Skal hun og personalet fastholde en kvinde med demens, så de kan behandle hende med salve og give en stikpille mod smertefulde sår?

62476232
DSR's fagblad Sygeplejersken
I Sygeplejersken skriver vi om alt det, der er væsentligt for sygeplejerskernes arbejdsliv, fag og fællesskab. Som medlem får du leveret bladet til din postkasse.

Om Sygeplejersken

DSR's fagblad Sygeplejersken

Fagbladet Sygeplejersken giver læserne nyheder, baggrund og perspektiv. Læs om ophavsret, annoncer og hvad du gør, hvis du skifter adresse.

Om Sygeplejersken
Kontakt

Find kontaktoplysninger på fagbladets redaktion. Hvis du ikke modtager Sygeplejersken eller oplever problemer med leveringen, kan du give os besked her.

Kontakt redaktionen
Bladarkiv

Læs alle Sygeplejerskens tidligere udgivelser digitalt helt tilbage til 1997.

Tidligere udgivelser