Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

I fagbladet skriver vi om alt det, der er væsentligt for sygeplejerskers arbejdsliv, fag og fællesskab.

61126028
61126019

Tema: Generation Zygeplejerske

Generation Z stormer i disse år ind på uddannelserne og arbejdsmarkedet. Det er nogle af dem, der skal afhjælpe sygeplejerskemanglen - og hvis lederne vil holde på dem, gør de klogt i at lære dem at kende, mener ledelses- og ungdomsforskere.

Fag og Forskning

61126017

Forskning får liv: Mentorer sikrer god start på karrieren

Det kan være svært at starte i job som nyuddannet. En systematisk mentorpraksis, der bygger på resultaterne af et kandidatspeciale, giver nyuddannede en god start på arbejdslivet.

61125991

Forskeren fortæller: Vinterbad og bliv sundere

Susanna Søbergs forskning i brunt fedt og mikrostress giver opskriften på en naturlig måde at forebygge livstilsygdomme og psykiske lidelser. Den hedder vinterbadning.

61126022

Tillidsrepræsentanten: "20.000 kr. er jo en hel del"

 Da tillidsrepræsentant Birgit Pele opdager, at en sygeplejerske-kollega ikke får tillæg for brug af eget tøj, griber hun ind.

Arbejdsliv

61126016

Arbejdsliv: ”Uretfærdigheden, jeg følte som ung sygeplejerske, er der stadig”

Trepartsforhandlinger og OK24 venter lige rundt om hjørnet. Men nu er det tid. Grete Christensen sætter punktum for en lang karriere i sygeplejerskernes tjeneste, der har budt på både gode resultater og udfordrende tider.

61126005

Mit job: Fascineret af urkraften

Eventyrlysten i Nanna Westmark Steensen har ført hende til Grønland og Dronning Ingrids Hospital. I Nuuk møder hun stærke kvinder og trives på en arbejdsplads præget af stor hjælpsomhed og mulighed for faglig udvikling.

Journalopslag

Praksis: Hvornår må du slå op i patientjournalen?

Både sygeplejersker og andre sundhedsmedarbejdere er usikre på reglerne for, hvornår det er tilladt at slå op i patientjournaler. Det skal en ny praksissammenfatning ændre på..

Fra SPL til SPL: Blomster mod smitte

Hygiejnesygeplejersken i Rødovre Kommune har indført et kreativt blomstersystem. Systemet forebygger smittespredning på kommunens ældrecentre uden at gå på kompromis med det hjemlige.

Læs artiklen
Sundhedsvæsentligt: Et sundt arbejdsmiljø er løsningen

Det kræver politiske prioriteringer at skabe det arbejdsmiljø, som kan tiltrække og fastholde medarbejderne, lyder det fra Robusthedskommissionen, sundhedsøkonomer og arbejdsmiljøforsker.

Læs artiklen
Studerende i praksis: Traumestuen kaldte

Men i hjemmeplejen fandt jeg ud af, at sygeplejefaget er meget andet end blå blink og blod på handskerne.

Læs artiklen
Dilemma: Han vil gøre skade på sin ekskone - skal jeg bryde min tavshedspligt?

En dag fortæller en varetægtsfængslet mand sygeplejersken Lise, at han vil skade sin ekskone, måske vil han endda slå hende ihjel. Lise bliver meget i tvivl, om hun skal fortælle de fortrolige oplysninger til sin ledelse eller ej.

Læs artiklen
61190082
DSR's fagblad Sygeplejersken
I Sygeplejersken skriver vi om alt det, der er væsentligt for sygeplejerskernes arbejdsliv, fag og fællesskab. Som medlem får du leveret bladet til din postkasse.

Om Sygeplejersken

DSR's fagblad Sygeplejersken

Fagbladet Sygeplejersken giver læserne nyheder, baggrund og perspektiv. Læs om ophavsret, annoncer og hvad du gør, hvis du skifter adresse.

Om Sygeplejersken
Kontakt

Find kontaktoplysninger på fagbladets redaktion. Hvis du ikke modtager Sygeplejersken eller oplever problemer med leveringen, kan du give os besked her.

Kontakt redaktionen
Bladarkiv

Læs alle Sygeplejerskens tidligere udgivelser digitalt helt tilbage til 1997.

Tidligere udgivelser