Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

I fagbladet skriver vi om alt det, der er væsentligt for sygeplejerskers arbejdsliv, fag og fællesskab.

62017922
62017936

Foto:

Illustration: Thomas Thorhauge

Tema: Kunstig intelligens

I et sundhedsvæsen med for få sygeplejersker kan robotter og kunstig intelligens frigive tid og spare skridt og forstyrrelser. Den nye teknologi kan gavne arbejdsmiljøet, men det kræver, at medarbejderne involveres og klædes på. Og at teknologien har en effekt, der giver mening.

Fag og Forskning

62017935

Forskning får liv: Forstå din baby

Elisabeth Leinum Lind er en af mange sundhedsplejersker, der bruger ny forskningsbaseret viden til at klæde forældre på til bedre at tolke signaler fra deres baby. Sygeplejersken var med, da hun mødte lille Sia.

62017924

Forskeren fortæller: Risiko for underbehandling af patienter med skizofreni og diabetes

Patienter med skizofreni udvikler ofte type 2-diabetes. Men i sundhedsvæsenet ses de som to diagnoser fremfor et helt menneske. Mentorer kan være med til at forbedre diabetes-egenomsorgen for patienterne, mener ph.d.-studerende.

62017956

Foto:

Nikolai Linares

Tillidsrepræsentanten: Nu kan flere holde tre ugers ferie

Cristina Catherina Arboe har tæt kontakt til de hjemmesyge-plejersker, hun er tillidsrepræsentant for i Halsnæs Kommune. Det har bl.a. betydet korrekt løn og en opnormering hen over sommeren.

Arbejdsliv

62017951

Arbejdsliv: Specialistviden på bestilling

På OUH Svendborg Sygehus kan personalet på de somatiske afdelinger booke KOL- eller diabetes-sygeplejersker fra ambulatorierne til at tilse patienterne. De hjælper bl.a. med at optimere patienternes medicinske behandling og det videre forløb i primær sektor.

62017923

Mit job: ”Bæredygtighed er hjerteblod for mig”

Ud med engangsinstrumenter og ind med redskaber med lang levetid. Det er blot et af de grønne tiltag, som sygeplejerske og bæredygtighedskonsulent Karin Nedergaard Jacobsen arbejder med på Aarhus Universitetshospital.

62017953

TR-træf: ”Forhandlingerne er som et Kinderæg”

Regeringen fik et par skarpe ord med på vejen, og Emma Holten fik hele salen til at grine, da 800 tillidsrepræsentanter fra Sundhedskartellet mødtes i Odense for at forberede sig til et udfordrende OK24.

62017945

Foto:

Illustration: Mathias N Justesen/iStock

Sundhedsvæsentligt: Moralsk stress kan avle forråelse

Når arbejdsvilkårene forhindrer sygeplejersker i at udføre deres arbejde fagligt forsvarligt, kan det rive og flå i deres moral. Den moralske stress kan føre til, at sygeplejersker prøver at holde til for meget og gør sig mere tykhudede, end de er.

Hørt: Bilen sluger vores SU

Sygeplejestuderende Sara Sulkjær Hansen kan ikke få kørselsfradrag eller kilometerpenge. Det går ud over fagligheden og antallet af sygeplejersker i fremtiden, mener hun.

Bilen sluger vores SU
Studerende i praksis: Praktik styrkede min evne til at sige fra

En for krævende vejleder fik en studerende til at tage sagen i egen hånd for at redde sin praktikperiode.

Praktik styrkede min evne til at sige fra
62017944

Foto:

Illustration: Andrea Ucini 

Dilemma: Skal jeg presse på og få ham til at fortælle sin kone om
undersøgelsen?

Ida arbejder i en lægepraksis, og en dag har hun et par fra Eritrea i konsultation. De har konens indkaldelse til livmoderhalskræft-undersøgelse med. Men da manden hører, hvad brevet handler om, smider han det ud. Hvad gør Ida?

62004571
DSR's fagblad Sygeplejersken
I Sygeplejersken skriver vi om alt det, der er væsentligt for sygeplejerskernes arbejdsliv, fag og fællesskab. Som medlem får du leveret bladet til din postkasse.

Om Sygeplejersken

DSR's fagblad Sygeplejersken

Fagbladet Sygeplejersken giver læserne nyheder, baggrund og perspektiv. Læs om ophavsret, annoncer og hvad du gør, hvis du skifter adresse.

Om Sygeplejersken
Kontakt

Find kontaktoplysninger på fagbladets redaktion. Hvis du ikke modtager Sygeplejersken eller oplever problemer med leveringen, kan du give os besked her.

Kontakt redaktionen
Bladarkiv

Læs alle Sygeplejerskens tidligere udgivelser digitalt helt tilbage til 1997.

Tidligere udgivelser