Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

På mit natbord: Tag børnene alvorligt

"Man kan faktisk inddrage børnene i rigtig meget, og det er en vigtig pointe, alle sygeplejersker bør tage med sig.”

Sygeplejersken 2019 nr. 8, s. 45

Af:

Michael Holbek, journalist

Betty NørgaardBetty Nørgaard
sygeplejerske og kvalitetskoordinator, postdoc. Børneafdelingen, Kolding Sygehus.

Hvad læser du lige nu?
”Jesper Wung Sungs ”En anden gren”, som vandt De gyldne laurbær i 2017.”

Hvordan har den inspireret dig?
”Wung Sungs oldefar kom i 1902 til København for at blive udstillet i Tivoli, og det er stærkt og specielt at læse om, hvordan vi dengang kiggede på fremmede. Det må have været forfærdeligt for dem. Og så tænker jeg på, hvordan vi møder flygtninge og indvandrere i dag her i Danmark. Og hvad er det, mennesker, som får venskaber på tværs af kulturer, er oppe imod? Både i familien og samfundet risikerer man at blive helt udstødt. Det synes jeg er forfærdeligt.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Børnerådets rapport ”Jeg er ikke min sygdom” om børn og unges møde med det somatiske system. Alle sygeplejersker kan lære af den, for uanset hvor vi arbejder, møder vi børn og unge som patienter og pårørende. Vi skal altid tage børnene alvorligt, vise dem respekt og give dem den information, de har brug for. Man kan faktisk inddrage dem i rigtig meget, og det er en vigtig pointe, alle sygeplejersker bør tage med sig.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Puk Damsgårds ”Hvor solen græder”. Jeg startede, men havde svært ved at holde styr på alle de grupperinger i Syrien. Men jeg vil vende tilbage til den, når jeg har sat mig mere ind i tingene.”