Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Vi skal kæmpe for ligestilling

Sygeplejersken 2019 nr. 8, s. 16

Af:

Susanne Bloch Kjeldsen, journalist

2019-8_akt_ligestilling
Fra venstre: formand i for de Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, SLS, Kamilla Futtrup, næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg og afgående næstformand for SLS, Anne Vagner Christensen
Privatfoto
Tre repræsentanter for Dansk Sygeplejeråd deltog i ligestillingskonferencen ”Women Deliver” i Vancouver i Canada i starten af juni, nemlig næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg (i midten) og formand og afgående næstformand for de Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, SLS, Kamilla Futtrup (tv.) og Anne Vagner Christensen (th.).

”Vi skal være mere bevidste om, hvordan mennesker af forskellige køn, etnicitet og aldre er repræsenteret på politiske poster, i fagbevægelsen og ikke mindst på ledelsesniveau. De steder, hvor der træffes beslutninger på alles vegne, skal diversiteten afspejles,” siger Dorthe Boe Danbjørg.

Derfor mener hun også, at det er vigtigt at kæmpe for, at mænd går på barsel.

”Ligestilling for sygeplejersker hænger sammen med, at det private arbejdsmarked ændrer sin kultur og gør det o.k. for mænd at tage orlov og flekse arbejdstiden. Vi er afhængige af, at det er en bevægelse.”