Hjælp krigens ofre
Yuliya Pukeniene er oprindeligt fra Ukraine og arbejder som sygeplejerske på Klinik for Dialyse på Regionshospitalet Gødstrup. Nu har hun taget initiativ til en indsamling af medicinske forsyninger til sine nødstedte landsmænd.
Yuliya Pukeniene er oprindeligt fra Ukraine og arbejder som sygeplejerske på Klinik for Dialyse på Regionshospitalet Gødstrup. Nu har hun taget initiativ til en indsamling af medicinske forsyninger til sine nødstedte landsmænd.
I fremtiden skal der ikke herske tvivl om, hvorvidt en svækket, ældre borger skal genoplives eller ej. Regeringen foreslår nu, at borgere fra årgang 1962 skal kunne fravælge genoplivning blot ved hjælp af en NemId-registrering
Dansk Sygeplejeråd ønsker et sundhedsvæsen, som skaber bedre kvalitet, sammenhæng og lighed i sundhed. Nu præsenterer rådet 13 sygeplejefaglige anbefalinger til en ny sundhedsaftale.
Falck har åbnet en sygeplejeklinik til gavn for medarbejderne på byggepladsen for den kommende Femern Bælt-tunnel.
Aarhus Kommune vil i samarbejde med udvalgte borgere nu teste en såkaldt hofteairbag, der skal forhindre hoftebrud.
Det tog cirka otte timer at flytte de første 100 patienter fra Regionshospitalet Holstebro til det nye supersygehus ved Herning. Efter planen skal den sidste, indlagte patient forlade det gamle Hospitalsenheden Vest i marts.
Afdeling Z på Bispebjerg Hospital markerer corona-forløbet med lille udstilling.
Bliver 130 mio. kr. dyrere
Læs, hvordan sygeplejerskers arbejde er en del af løsningen på sundhedsvæsenet store udfordringer i de kommende år.
Der bliver hårdt brug for kompetent sygepleje i fremtiden. Praksissygeplejersker og kommunale akutsygeplejersker er nogle af dem, der vil spille en vigtig rolle i opgaven med at løse udfordringerne i sundhedsvæsenet, mener sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen.
Amputationspatienter er en sårbar patientgruppe, som har brug for både hjælp og støtte i den første tid. På Ortopædkirurgi Kolding har de derfor med projektet ’Kom Trygt Videre’ sat fokus på det tværsektorielle samarbejde, der skal sikre patienterne en mere tryg overgang fra hospital til hjem.
Kan man på én gang både tilbyde patienter med flere kroniske sygdomme højere kvalitet i pleje og behandling og løse opgaverne mere effektivt? Det mener diabetessygeplejerske Helle Mai Lunding og hjertesygeplejerske Charlotte Nyholt fra Fællesklinikken på Holbæk Sygehus.
Sygeplejerskerne i Fællesklinikken blev et fast holdepunkt for Pia Blomst. Hun fik opfyldt sit ønske om at leve bedre med kronisk sygdom.
Sygeplejersker kan bidrage til at mindske uligheden i sundhed ved at udvikle realistiske forløbsprogrammer og arbejde tværfagligt, siger forskningsleder og docent Bodil Bjørnshave Noe
"Jeg er desværre gået ned i løn, fordi jeg ikke har alle de ekstravagter. Til gengæld har jeg mere frihed – og et super spændende job."
Perfektion og procedure kan overskygge, at der er et menneske involveret i den procedure, studerende skal øve sig i.
Da man i 1970’erne erkendte, at ældre mennesker med flere medicinske sygdomme havde behov for mere specialiseret behandling, blev der på sygehusene oprettet afdelinger under navnet langtidsmedicin.
"Det gør et dybt indtryk at se videoer af sygeplejersker og læger i bombesikrede kældre yde hjælp og omsorg til nyfødte babyer og deres familier."
De ældste i samfundet bliver holdt i live, fordi andre har bestemt, at alternativet er udelukket. For tænk, hvordan det ser ud på statistikken over danskernes levetid. Sygeplejerske Brynhild Bassøe Neshamar oplever, at svage patienter ikke vil genoplives.
Menopause, klimakteriet, overgangsalder. Denne livsfase hos kvinder, som de fleste benævner overgangsalderen, er ofte omgærdet af myter og misforståelser. Her kan du teste din viden om emnet.
I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: "Tryg tilknytning i Hjemmet/Dagplejen/Vuggestuen/Sundhedsplejen", "Ungeenheden", "Kort & Godt om helbreddangst" og "Sundhedspsykologi i sygeplejen".
"Her turde en familie i fællesskab med den døende tage sorgen på forskud og sige farvel, og derved blev hustru og børn sat fri til at fortsætte livet – uden deres mand og far."
I SLS arbejder vi på at få en løn svarende til vores kompetencer i vores studiejobs.
"Når man følger debatten i DSR, får man indtryk af, at det er os sygeplejersker på gulvet, der skal tilpasses og tage hensyn til DSR's ledende organer og ikke omvendt."
I knap 30 år har Linda Boesen fra Femø haft et ønske om at blive sygeplejerske. En drøm, der begyndte, da hendes mormor blev syg. Efter en hård kamp på sygeplejerskeuddannelsen var hun i januar i en alder af 50 år til sin sidste eksamen – og hun er ikke den eneste, der tager uddannelsen i en moden alder.
Der er fleksibilitet nok til, at nyuddannede sygeplejerske Linda Boesen på 50 år først kan møde en time senere end kollegerne på Lungemedicinsk Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus. Og her bliver livserfaring værdsat.
Et respiratorisk stop bliver lig med en arbejdsskade for Gry Johanne Sørensen. Hendes arbejdsskadesag er efter knap tre år i dag afsluttet, men det har ikke været uden kamp. En kamp hun ikke ville have haft overskud til uden hjælp. Og den hjælp synes hun, alle burde få.
Et flertal af partierne i Folketinget ser positivt på at give sygeplejersker et forbeholdt virksomhedsområde – muligheden for at løse flere opgaver selv uden tilladelse fra en læge. For meget tid går med at vente på tilladelse, lyder det samstemmende.
På Sankt Lukas Børnehospice har man som de første i verden indført livsfortællinger som metode til børn og unge med livstruende sygdom. “Fortællingerne flytter fokus fra sygdom til den betydning, barnet har for de efterladte,” fortæller sygeplejerske Annette Andersen.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-argang-2022-nr-3/