Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken Årgang 2023 nr. 10

Læs online Download
60786636

Aktuelt

Tema: Sociale medier

Influencer for afdelingen

TEMA: SOCIALE MEDIER På Instagram deler sygeplejerskerne Marie-Louise Thomsen og Anne Sofie Jensen de gode historier fra deres afdelinger. Men det er ikke uproblematisk at være på sociale medier. Datatilsynet holder øje med AUH’s Instagram, eksperter fraråder brug af patienter på SoMe, og Sygehus Lillebælt har forbudt afdelingsprofiler. De mener, det er spild af ressourcer.

Hospitalsafdelinger indtager Instagram

TEMA: SOCIALE MEDIER: Stadig flere hospitalsafdelinger får egne Instagram-profiler, og ofte er det sygeplejersker, der står bag. Men der skal være retningslinjer, og personalet skal klædes på til opgaven, fastslår ekspert i strategisk kommunikation.

Tænk, tænk, tænk - og så del

TEMA: SOCIALE MEDIER To eksperter belyser, hvad hospitalsafdelinger skal være opmærksomme på, når de er aktive på sociale medier. Alle eksempler tager udgangspunkt i opslag, der er set i flere hospitalsafdelingers Instagram-feed.

SoMe kræver mange ressourcer

TEMA: SOCIALE MEDIER Sygehus Lillebælt går mod strømmen. Ledelsen har besluttet, at sygehusets afdelinger ikke må have egne profiler på sociale medier.

Dataekspert: Drop patienter

TEMA: SOCIALE MEDIER Datatilsynet har indledt en sag mod Region Midtjylland, da helbredsoplysninger muligvis kan udledes af AUH’s Instagram-profil. Ekspert advarer mod at eksponere patienter på sociale medier.

Anmeldelser

Lederen

Dokumentation

Historie

Tillidsrepræsentanten

Fleksibilitet

Arbejdsliv

"Ingen bliver raske af en indlæggelse"

ARBEJDSLIV: I 2022 begyndte sygeplejersker fra OUH at køre ud til borgere med svære spiseforstyrrelser og hjælpe dem i eget hjem. Nu føler Kathrine, at hun bliver set som et menneske i stedet for sin sygdom.

Sundhedsvæsentligt

Sundhedsvæsentligt: For lidt forskning i kvindesygdomme

Går det, som eksperter anbefaler, er en national handlingsplan for endometriose på vej i Danmark. Det vil gavne patienter, behandlere og samfundet og kan forhåbentlig resultere i flere midler til forskning i kvindesygdomme generelt, siger forsker.

Mit job

Mit job: Kaos både ude og hjemme

Mie Ravnemose Terkelsen er glad for det omskiftelige og uventede. Derfor passer det hende godt både at være sygeplejerske på en akutmodtagelse og udsendt for Læger Uden Grænser.

Forskeren fortæller

Dilemma

Fra SPL til SPL

Studerende i praksis

Øvrige artikler