Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Fra direktør til sygeplejerske

Sygeplejersken 2023 nr. 10, s. 6

Af:

Anne Witthøfft, Journalist

60805187

Billedtekst: ”Jeg synes, sygeplejerskefaget er så fedt,” siger tidligere direktør og undervisningsminister, Christine Antorini, der nu begynder på sygeplejestudiet.

Foto: LIFE Fonden

Til efteråret begynder den tidligere direktør og undervisningsminister, Christine Antorini, på sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole i Hillerød.

Hun udfylder dermed en af de ledige studiepladser, der er opstået, fordi der ikke er tilstrækkeligt mange, der har søgt ind på sygeplejestudiet i år.

”En af de allerstørste samfundsudfordringer lige nu, er, at der er mangel på sygeplejersker, og at dem, der er der, så må løbe hurtigere,” siger Christine Antorini.

”At jeg starter på sygeplejerskeuddannelsen, kan være mit lille, spæde bidrag til at inspirere andre,” siger hun.

Det er dog først og fremmest faget i sig selv, der tænder hende:

”Jeg synes, sygeplejerskefaget er så fedt. Jeg vil gerne lære håndværket og professionen, og det er en uddannelse, der åbner så mange døre.”

Antorini kommer fra en stilling som direktør i LIFE Fonden ved Novo Nordisk, men er mest kendt for sin tid som folketingspolitiker først i SF og efterfølgende i Socialdemokratiet, hvor hun har bl.a. har været undervisningsminister i Helle Thorning-regeringen.

”Hvis jeg skulle lave et sporskifte, skulle det være nu, mens jeg stadig er rask og rørig,” siger Christine Antorini, der er 58 år gammel.

Hun sagde sin stilling op ved årsskiftet, og den efterfølgende tid modnedes tanken om at uddanne sig til sygeplejerske gennem samtaler med familie og omgangskreds – hvoraf nogle arbejder inden for sygeplejerskefaget.

Ikke skræmt af løn
De senere års omtale af dårlige løn- og arbejdsvilkår for sygeplejersker skræmmer hende ikke.

”Jeg er jo ikke i tvivl om, hvad lønnen er,” siger hun med henvisning til sygeplejerskernes vedvarende kamp for bedre løn. ”Jeg ved, hvad jeg går ind til.”

”Arbejdsvilkårene er en af de ting, der kan gøre det hårdt at være sygeplejerske, hvis man har mindre børn og skiftende arbejdstider døgnet rundt. Der er jeg jo i den situation, at jeg har voksne børn og dermed fuld fleksibilitet i mit liv,” siger hun.