Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Fleksible timer i Furesø

Sygeplejersken 2023 nr. 11, s. 10

Af:

Anne Witthøfft, Journalist

61125988

Billedtekst. Leder af sygeplejen i Furesø Kommune Susan Læntver Kristiansen (th.) har givet sygeplejersker som Lisa Klahn frihed til at lægge såkaldt fleksible timer ind, når og hvor det passer i sygeplejerskernes liv.

Foto Nikolai Linares

I et forsøg på at få flere sygeplejersker til at gå op i tid, har man i Furesø Kommune indført ’fleksible timer’. Til gengæld for at gå 1-3 timer op i tid, får sygeplejerskerne selv lov til at bestemme, hvornår de ekstra timer skal lægges, og hvad de skal bruges på inden for aftalte rammer.

En af de 13 sygeplejersker, der har valgt at gå op i tid, er uth-ansvarlig, ernærings- og kvalitetssygeplejerske Lisa Klahn.

For hende er netop fleksibiliteten altafgørende for, at hun har valgt at gå fra 32 til 35 timer.

”Ellers ville jeg ikke være gået op i tid. Jeg er er skilt, har to børn og en hund. Jeg har brug for en ugentlig fridag og for at gå senest kl.15.30,” siger hun.

Mere dedikeret
Hun lægger den ekstra tid, hvor det passer bedst ind. Nogle gange er det på hendes ugentlige fridag, andre gange er det om aftenen eller i weekenden.

De fleksible timer har også gjort det muligt for hende at give borgerne en endnu bedre sygepleje.

”Jeg er blevet endnu mere dedikeret til mit arbejde. Det har gjort, at jeg kan gå mere i dybden og grave lidt mere ned i tingene, og at jeg kan bedre skabe mig et bedre overblik over borgerne, og hvad der mangler af udredninger og opfølgninger. For mig er det helt fantastisk,” siger Lisa Klahn.

Sygepleje hjemme fra sofaen
Ifølge leder af sygeplejen i Furesø Kommune, Susan Læntver Kristiansen, skaber de fleksible timer både større arbejdsglæde og højere kvalitet i sygeplejen.

Timerne kan bruges på alt fra opfølgning på en borgers behandling til en sygeplejefaglig udredning af en borgers behov eller sagsbehandling og planlægning af nye tiltag, eller til når den kliniske vejleder skal forberede sig til de nye studerende.

Om de opgaver løses på kontoret eller siddende hjemme i sofaen med en kop te, når det passer ind i sygeplejerskens liv, betyder ikke noget for Susan Læntver Kristiansen, der fortæller, at hun i det hele taget prioriterer fleksibilitet meget højt:

”Hvis nogen spørger, om de kan gå tidligere eller tage en afspadseringsdag, gør vi, hvad vi kan, for at det kan lade sig gøre, og det ender stort set altid med et ja. Nogle har også fleksibel mødetid og møder mellem f.eks. 8 og 8.15 og går mellem 15.30 og 15.45.”