Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Vælg ny 2.-næstforperson

Sygeplejersken 2023 nr. 14, s. 9

Af:

Henrik Boesen, Journalist

62017939

Dansk Sygeplejeråd har i øjeblikket ingen 2.-næstforperson, og det skal der gennem nyvalg rettes op på i løbet af januar.

Dorthe Boe Danbjørg var, indtil hun blev valgt som ny forkvinde for Dansk Sygeplejeråd i september, organisationens 2.-næstforkvinde. Men med sin overgang til forkvinde efterlod hun en tom plads i organisationens daglige politiske ledelse, og nu er det tid til at finde en afløser. Afløseren skal findes ved en elektronisk afstemning blandt medlemmerne i perioden fra den 17.-29. januar 2024.

En eller flere kandidater
Kandidaterne til 2.-næstforpersonsposten findes ifølge vedtægterne alene blandt de 156 medlemmer af Dansk Sygeplejeråds kongres, som bl.a. består af medlemmerne af kredsbestyrelserne. Man kan melde sig som kandidat fra den 3. januar. Sidste frist er den 11. januar.

Skulle det ske, at der den 11. januar kun har meldt sig en enkelt kandidat, så er vedkommende valgt uden valghandling. Den valgte 2.-næstforperson tiltræder onsdag den 31. januar.

Valgmøder og afstemning
Der er indtil videre planlagt to landsdækkende virtuelle valgmøder, som holdes henholdsvis torsdag den 18. januar kl. 17-19 og onsdag den 24. januar kl. 19-21. Tjek også listen over arrangementer i din kreds på dsr.dk for at se, om der arrangeres valgmøder lokalt.

Alle med et aktivt medlemskab af Dansk Sygeplejeråd samt seniorer og medlemmer af Sygeplejestuderendes Landssammenslutning kan stemme. Du vil i passende tid før valget modtage en e-mail med et direkte link til afstemningen. Alternativt kan du også stemme ved at logge ind på dsr.dk via MitID.

Senest den 15. december er det en god ide at tjekke dine medlemsoplysninger, f.eks. om vi har din rigtige e-mailadresse, ved at logge dig ind på dsr.dk og foretage de nødvendige rettelser.

Følg i øvrigt med løbende på dsr.dk