Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Du skal vælge den nye 2. næstforperson

Afstemningen starter onsdag den 17. januar og slutter mandag den 29. januar kl. 08:00

Sygeplejersken 2024 nr. 1

Af:

Henrik Boesen, Journalist

62490061

Foto:

Nikolai Linares

Kredsforkvinde Kristina Robins (tv.) og kredsnæstforperson Rikke Wiwe, begge DSR Kreds Hovedstaden, stiller op i kampen om at blive valgt som Dansk Sygeplejeråds kommende 2. næstforperson. 

Kristina Robins, kredsforkvinde i DSR Kreds Hovedstaden, og Rikke Wiwe, kredsnæstforperson ligeledes i DSR Kreds Hovedstaden, har begge valgt at stille op i kampen om at blive valgt som Dansk Sygeplejeråds nye 2. næstforperson.

”Min ambition er, at DSR er det stærke fællesskab, som samler sygeplejerskerne. Jeg tror på, at det er vores faglige fællesskab, der er vejen til at nå vores mål: Højere løn, bedre vilkår og større anerkendelse af vores profession,” indleder Kristina Robins sit valgoplæg.

Rikke Wiwe vil ”synliggøre rammerne for sygeplejerskers arbejdsvilkår, faget, og uddannelsen. Jeg vil arbejde for et helt og samlet sundhedsvæsen, der sikrer din løn og gode vilkår – uanset, hvor du er ansat, og i hvilken stilling. Jeg vil også sætte fokus på kvinders liv og stilling i Danmark generelt,” er hendes indledende budskab.

Du kan læse begge kandidaters fulde valgoplæg inkl. Blå Bog og cv her

Ledig post skal besættes
At der skal vælges en 2.næstforperson i Dansk Sygeplejeråd nu skyldes, at posten blev ledig, da Dorthe Boe Danbjørg i efteråret sidste år blev valgt som forkvinde for Dansk Sygeplejeråd efter Grete Christensen. Den 2. næstforperson, som vælges nu, bliver siddende frem til næste ordinære valg af næstforpersoner i Dansk Sygeplejeråd i 2026.

Hvem, der bliver valgt, afgøres af medlemmer af Dansk Sygeplejeråd med et aktivt medlemskab, af sygeplejestuderende, der er medlemmer af SLS, af seniorer og medlemmer på nedsat kontingent. Og det er medlemmer over hele landet, som kan deltage i afstemningen, selv om begge kandidater kommer fra den samme kreds.

Afstemningen starter onsdag den 17. januar og slutter mandag den 29. januar kl. 08:00, hvorefter den valgte 2. næstforperson bliver præsenteret, straks det står klart, hvem af de to, som har fået flest stemmer.

På hjemmesiden dsr.dk/DSRvalg kan du læse udførligt om valghandlingen og om vælgermøder samt finde links til kandidaternes præsentation på de sociale medier.