Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Godt nytår

"Jeg ønsker for 2024, at det bliver året, hvor vi kan se lyset for enden af tunnelen."

Sygeplejersken 2024 nr. 1

Af:

Dorthe Boe Danbjørg, Forkvinde

62490099

"Sundhedsvæsenet er i dyb krise."

Det har vi sagt lidt for længe. Jeg ønsker for 2024, at det bliver året, hvor vi kan se lyset for enden af tunnelen. Det trænger både patienter og medarbejdere til. Jeg vil gøre mit til, at det lykkes.

Jeg startede det nye år ved forhandlingsbordet om OK24. Her skal jeg og repræsentanter fra de andre organisationer i Forhandlingsfællesskabet kæmpe for reel lønudvikling for sygeplejersker og alle offentligt ansatte.

Ingen tvivl om, at det bliver svære forhandlinger, men hvis vi skal krisen til livs i sundhedsvæsenet, så er de kommende overenskomstforhandlinger helt afgørende. Vi skal se en reel lønudvikling for alle sygeplejersker.

OK24-forhandlingerne sker i lyset af ansættelsesstop og besparelser rundt om i landet. Besparelser, som hver eneste dag har konsekvenser for borgere og patienter, og som har direkte konsekvenser for jeres arbejdsmiljø.

Det er en helt forkert vej at gå. Der er derimod brug for at investere i det samlede sundhedsvæsen.

Jeg ser også frem til at spille ind i regeringens uddannelsesreform. Jeg har en klar forventning til, at reformen vil sikre, at sygeplejerskeuddannelsen er et attraktivt valg for de uddannelsessøgende.

Det kræver, at sygeplejerskeuddannelsen har et højt fagligt niveau – både teoretisk og i praktikken. Og at der er de nødvendige efter- og videreuddannelsesmuligheder, tydelige karriereveje og den nødvendige forskning i sygepleje.

I 2024 fylder Dansk Sygeplejeråd 125 år – og det er værd at markere, at vi i 125 år har stået sammen som sygeplejersker, kæmpet for uddannelse og udvikling af både sygeplejefaget og sundhedsvæsenet. Der er grund til at være ”Proud to be a nurse”.