Artiklen henvender sig til sygeplejersker, som kommer i berøring med apopleksipatienter og deres raske ægtefæller. Den beskriver, hvordan tilværelsen ændres radikalt, når ægtefællen kommer hjem. Hovedbudskabet er, at ægtefællerne ikke umiddelbart har behov for professionel støtte. Artiklen er baseret på interview med tre ægtefæller, som indgår i forfatterens masterafhandling.
Artiklen henvender sig til sygeplejersker, som kommer i berøring med apopleksipatienter og deres raske ægtefæller. Artiklen perspektiverer den undersøgelse, der er refereret i artiklen "Han er ikke længere den mand, jeg giftede mig med ...!" Hovedbudskabet er, at sygeplejersker skal være varsomme med at tillægge patienter og pårørende behov, som de ikke har.
Artiklen henvender sig til sygeplejestuderende og undervisere på sygeplejerskeuddannelsen. Hovedbudskabet er, at den medmenneskelige dimension forstået som nærvær, sansning og indlevelse kan skærpes gennem brug af kunst i uddannelsen.
Artiklen henvender sig til sygeplejersker, som plejer kronisk syge patienter i et belastende behandlingsforløb. Artiklen er baseret på en udflugt med dialysesygeplejersker og patienter fra Dialysesatelit Hjørring (en del af Sygehus Vendsyssel). Hovedbudskabet er, at både personale, patienter og pårørende har gavn af, at der nogle gange om året bliver arrangeret en udflugt for de mest syge patienter.
Sprogbarrierer. Alene, syge og isolerede sidder ældre nydanskere på plejehjem og i ældreboliger, fordi de ikke taler dansk og ikke kender de tilbud, der findes til ældre.
Kulturforståelse. I Sverige har man haft succes med et plejecenter, hvor man inden for de sidste fire år har samlet demente på sprogafsnit, hvor der kun tales farsi og spansk.
Dilemma. Sygeplejerske Karin Ogstrup sagde farvel til sit job som intensivsygeplejerske, fordi hun oplevede flere tilfælde, hvor meget svækkede patienter skulle fortsætte i en behandling, hun opfattede som udsigtsløs, i stedet for at få en værdig afslutning på livet.
Kamp for livet. Mange sygeplejersker og pårørende oplever forløb, hvor de føler, at behandlingen går for langt. Men i en del tilfælde overlever patienterne alligevel.
Artiklen henvender sig til kræftsygeplejersker. Hovedbudskabet er, at hjemmebehandling med kemoterapi til patienter med myelomatose forventes at optimere behandlingsforløbene og bidrage til øget patienttilfredshed. Artiklen beskriver et nyt udviklingsprojekt på Hæmatologisk afsnit, Vejle Sygehus.
Medarbejdergoder. Ønskelisten var lang, da medarbejderne på lunge- og infektionsmedicinsk afdeling i Hillerød og Helsingør skulle pege på, hvad der hører til et godt arbejdsliv. De viser vejen mod landets bedste medicinske afdeling.