Studerende i praksis: Patientens håb skal næres
Alle patienter må have en drøm eller et håb, og det skal personalet i sundhedssektoren for alt i verden ikke ødelægge gennem hyperrealistisk, jordnær information. Håbet skal næres, ikke skydes ned.
Alle patienter må have en drøm eller et håb, og det skal personalet i sundhedssektoren for alt i verden ikke ødelægge gennem hyperrealistisk, jordnær information. Håbet skal næres, ikke skydes ned.
Undervisning og mere viden har ikke nødvendigvis den ønskede effekt på angst og ubehag, når en patient har lufthunger. Det koster en kommune dyrt, fordi patienten hyppigt bliver indlagt, men de nemme løsninger ligger ikke ligefor.
Træningen skulle gentages tre gange dagligt, og snart havde alle naboer de reneste ruder og fineste plæner, hvorfor det blev nødvendigt med et opslag nede i Brugsen.
Bøger anmeldt i denne udgave af Sygeplejersken: Et liv i kaos - Om voksne med ADHD, Du forsvinder, Filosofisk praksis i sundhedsarbejde, Sæt fokus på – 12 beretninger om at have en kronisk tarmsygdom inde på livet.
Fire patienter med anoreksi er blevet interviewet om deres oplevelse af at være indlagt på henholdsvis et medicinsk afsnit og i en nyetableret ernæringsenhed på patienthotellet på Odense Universitetshospital. Ernæringsenheden synes klart at opfylde de fleste af de ønsker, patienterne havde. Undersøgelsens fund har bidraget med et brugerorienteret perspektiv, som kan anvendes, når praksis skal udvikles.
Evnen til at praktisere sygepleje er aldrig langt borte, selv om man har arbejdet i et andet felt i en årrække. Det erfarede artiklens forfatter efter et ophold i en SOS-børneby i Laos.
Sygeplejen skal baseres på evidens, det er kravet. Organisering af sygepleje og uddannelse må derfor tilrettelægges, så udvikling og brug af kliniske retningslinjer bliver integreret i dagligdagen. Artiklen beskriver den model arbejdet organiseres efter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i København.
Artiklen handler om medindlagte forældres reaktioner, når børn er i kræftbehandling. Den indeholder et eksempel fra meterologien som vejledning for sygeplejersker, som arbejder med denne gruppe. Undersøgelsen indgår i et antropologisk speciale.
FALDFOREBYGGELSE. Fald er den hyppigste type ulykke hos ældre, og det fører ikke kun til smerter og brud.
Da Frederiksberg Kommune begyndte at registrere alle fald hos borgere, der modtog hjemmehjælp, fik hjemmeplejen en overraskelse. For der var mere end dobbelt så mange fald end forventet. Med andre ord, der var god brug for faldkonsulenten.
Fald har sjældent kun én årsag. Derfor ligger Faldklinikken på Frederiksberg Hospital i den geriatriske afdeling, hvor faggrupperne arbejder sammen om hele patienten.
Hvordan kan ældre med et faldproblem finde på at sige nej til et tilbud om specialiseret udredning og hjælp? Det har sygeplejersken Lotte Evron set på i sit ph.d.-projekt.
BARIATRI. De store patienter giver nye udfordringer. Standardudstyret er for småt eller kan ikke holde til vægten. Sundhedspersonalet mangler viden og erfaring med de bariatriske patienter.
En af de største barrierer i mødet mellem sundhedsvæsen og den bariatriske patient er manglende motivation hos både personale og patient. Løsningen er høj professionalisme og en positiv tilgang til patienten.
Sygehus Lillebælt vil efteruddanne 150 forflytningsvejledere i bariatrisk patienthåndtering for at undgå arbejdsskader og for at sikre bedre pleje og behandling til bariatriske patienter.
Ro, regelmæssighed og renlighed er kerneværdier i sundhedsvæsenet, men arbejdet for at fremme hygiejnen kan fylde endnu mere. Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, var i klinik på Hillerød Hospital for at besøge to hygiejnesygeplejersker.
Sygeplejen bliver ekstra god, når kræftsyge børn får behandling i hjemmet frem for på Rigshospitalets børneonkologiske afdeling. Sygeplejersker tager blodprøver og giver kemo hos familierne, der til gengæld får en mere normal hverdag.
En kvalitativ opfølgning på den landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse begyndte i januar 2012 på Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus, og forventes afsluttet i sommeren 2013. Opfølgningen skal være med til at identificere indsatsområder for den fortløbende kvalitetsudvikling.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-2012-5