Sygeplejersken
Studerende i praksis: Meget mere end bleskift
Tildelingen af et praktikophold på en almen medicinsk afdeling er en kæmpe skuffelse for en sygeplejestuderende, men praktikopholdet bliver en øjenåbner: Grundlæggende sygepleje betyder rigtig meget for patienterne.
Sygeplejersken 2014 nr. 12, s. 8
Af:
Monica Bjørn Munkøe, sygeplejestuderende
Jeg må ærligt erkende, at da jeg opdagede, at min modul 4-praktik ville blive på en almen medicinsk afdeling, var jeg skuffet. Som studerende drømte jeg om børneafdelinger, akutafsnit, operationsstuer osv. For var sådan en afdeling ikke bare ligesom et plejehjem, hvor det eneste, jeg ville komme til at lave de næste 10 uger, var bleskift?
Det stillede store krav til mig som studerende og satte al den læring, som jeg indtil videre har modtaget på skolen, i spil. Det har lært mig at favne bredt og lært mig om sygepleje til alle slags patienter. Samtidig har de mange varierede patientforløb udviklet mig som sygeplejerske, studerende og menneske.
Med kyndig hjælp fra mine fantastiske vejledere og personalet gjorde det min opfattelse af en almen medicinsk afdeling totalt til skamme. Det er så meget mere end bleskift. Det er rigtig meget grundlæggende sygepleje, men jeg har med egne øjne set, hvor vigtig den grundlæggende sygepleje er, og hvilken forskel den gør for patienterne.
Og det betyder, at det er det hele værd. Der er så store muligheder for læring på en medicinsk afdeling, at jeg sagtens kunne tage 10 uger mere. Så jeg vil anbefale alle, som får tildelt en almen medicinsk afdeling i et praktikforløb, at gå ind i det med åbent sind. Fordommen om mange bleer er sand, men det viste sig, at det var så meget mere. Læringspotentialet på sådan en afdeling er enormt, og hver eneste dag i klinik har været utrolig spændende og udfordrende.
Monica Bjørn Munkøe, sygeplejestuderende på Professionshøjskolen Metropol modul 4, nu ansat som sygeplejerske på medicinsk sengeafsnit 1, Gentofte Hospital.
Er du sygeplejestuderende, og har du oplevet en situation, hvor du lærte noget af en patient, en pårørende eller en fagperson i sundhedssektoren, så skriv til os. Send din historie til jb@dsr.dk Den må højst fylde 2.000 tegn uden mellemrum. Du får 500 kr., når din historie bliver bragt i Sygeplejersken.