Fuldt fortjent: Vi er blevet meget dygtigere
Som ung sygeplejerske blev Merete Andersen fanget ind af kardiologien, og den er hun aldrig blevet træt af.
Som ung sygeplejerske blev Merete Andersen fanget ind af kardiologien, og den er hun aldrig blevet træt af.
Man skal turde være ærlig og stille spørgsmål, hvis man er i tvivl eller undrer sig over noget.
Der findes ingen problemer, kun udfordringer. Den floskel har nu sneget sig ind i sygeplejerskeuddannelsens bekendtgørelse, men er problemerne så forsvundet?
Læringsmåder kan blive fasttømrede opfattelser hos studerende, men de skal rykkes og rokkes, mener en studerende. Hendes lidt perfektionistiske jeg fik en brugbar ahaoplevelse i klinikken.
I tre orlovsperioder rejste Astrid Opstrup ud med Læger uden Grænser. Det overbeviste hende om, at det er akut nødhjælp, hun skal bruge de næste år på. Selv om hun var glad for sit job som
Som epilepsipatient skal man undgå belastninger i hverdagen, for de kan udløse anfald. Den del af forebyggelsen har epilepsisygeplejerskerne i Sygehus Lillebælts ambulatorium for Hjerne- og Nervesygdomme de rigtige forudsætninger for at gå ind i.
Fem til ferien. Relationer er det fælles samlingspunkt for bøgerne til juleferien eller til almindelig godnatlæsning. Sygeplejersker indgår hver dag i relationer – både nye og velkendte, og begrebet indgår i alle aktuelle teoretiske værker om sygepleje. Så der er god grund til at læse og lære af skønlitteraturen som et supplement til faglitteraturen. Her omtales fem bøger med temaerne tab, sorg, omsorgssvigt og forelskelse belyst gennem nære relationer.
Anmeldelse af Birte Østergaard & Hanne Konradsen (red.): Familiesygepleje
Anmeldelse af 'Min usynlige søn - kunsten at leve med sine døde resten af livet'
Anmeldelse af 'Faglig ledelse i offentlige organisationer'
Anmeldelse af 'Veje til at komme sig – refleksioner over akut psykiatrisk sygepleje'
BRUGERINDDRAGELSE. Patientinddragelse – har vi ikke altid gjort det? Den følelse har været den stærkeste barriere for alle faggrupper for at begynde at arbejde på en ny måde. Sådan lyder erfaringen fra Det Brugerinddragende Hospital i Aarhus, som fører visionerne ud i virkeligheden i disse år.
Sygeplejersker skal være patientens sparringspartner og coache i at træffe beslutning om behandling. For ifølge den canadiske sygeplejeforsker og guru inden for beslutningsstøtte, Dawn Stacey, forventer patienten, at sygeplejersken skal tage den rolle på sig.
Når sygeplejersker hjælper patienter til at træffe en beslutning på afdelingen Nyresygdomme i Aarhus, har det betydet, at flere vælger hjemmebehandling.
Over hele landet er hospitalsafdelinger, kommuner og almene praksisser i gang med at udvikle og implementere værktøjer til beslutningsstøtte. 28 projekter har tilsammen fået 38 mio. kr. i støtte fra en national pulje.
Politikernes linde strøm af krav provokerede konsultationssygeplejerske Anne Byskov til at skrive et læserbrev. Hun har allerede svært nok ved at få 15 minutters konsultation til at række.
Som noget nyt er intensivafsnittet på Rigshospitalets Hjertecenter begyndt at ansætte nyuddannede sygeplejersker. Med et traineeforløb inspireret af bl.a. Mærsk og Danske Bank ønsker afsnittet at rekruttere, uddanne og fastholde nye dygtige sygeplejersker, men også at styrke Hjertecentrets patientforløb samt relationerne med de andre sengeafsnit.
Uanset hvor man begynder sin karriere, er behovet for grundige introduktionsforløb stort. Det mener Sygeplejestuderendes Landssammenslutning og Dansk Sygeplejeråd, der begge efterlyser flere introduktionsforløb a la det i Intensivafsnittet på Rigshospitalets Hjertecenter.
Traineeforløbet på Hjertecentrets intensivafsnit på Rigshospitalet har i den grad givet sygeplejerske Maria Aagerup Christoffersen mod på en karriere som intensivsygeplejerske. Forløbet har været hårdt. Men også meget lærerigt og givende, især for den erfarne kollega Lone Nielsen, som blev fast tilknyttet den nyuddannede sygeplejerske sidst i forløbet.
Det kriblede inspirerende i maven på Mathilde Hermansen, da hun hørte et oplæg om Change Day, som er en årlig forandringsdag, der skal forbedre patientplejen i England. Nu er hun selv del af en gruppe, der med små åretag vil påvirke det danske sundhedsvæsen.
Netværk for nyuddannede, støttegrupper for sygeplejersker som pårørende, nye veje til bedre arbejdsmiljø eller noget helt fjerde. Hvad brænder du for at forandre i faget eller på din arbejdsplads?
Medlemmerne var til stede på Dansk Sygeplejeråds seneste hovedbestyrelsesmøde i form af videoklip og uddrag af indsendte mails. Hovedbestyrelsen byder alle idéer om, hvordan organisationen kan blive bedre, velkommen.
Da Susanne Diener skrev et debatindlæg om det pres, hun og hendes kollegaer er under, blev hun kaldt til samtale hos hospitalsdirektør på AUH, Gert Sørensen. Ikke for at modtage en påtale, men med en invitation til dialog.
Folketingets ombudsmand går nu ind i sagen om sygeplejerske Lise Müller, der blev kaldt til samtale med sin leder efter en Facebook-opdatering om forholdene i hjemmeplejen.
Lyden af eksplosioner blev hverdag for Nikoline Klausen i den irakiske by Fallujah, hvor hun oplærte det lokale sundhedspersonale.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-argang-2016-nr-14