Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Forebyggelse på tværs

Anmeldelse af bogen "Forebyggende sundhedsarbejde"

Sygeplejersken 2016 nr. 8, s. 39

Af:

Redaktionen

false

Bjarne Bruun Jensen, Morten Grønbæk, Susanne Reventlow (red.)
Forebyggende sundhedsarbejde, 6. udgave
Munksgaard 2016
478 sider – 550 kr. 

Forebyggelse og sundhedsfremme har de senere år fået en stadigt mere central rolle i sundhedsvæsenet. I dag er individets egen rolle i forebyggelse og behandling afgørende, og strukturreformen og de seneste ændringer i sundhedslovgivningen er nye vigtige tiltag. Denne udgave afspejler den nyeste udvikling i teori og praksis på tværs af sundhedsvæsenet, og der er gennemført et grundigt redaktionsarbejde for at forny bogen med aktuelle vinkler og opdatering af mere kendte temaer. Flere kapitler er opdateret af de oprindelige forfattere, samtidig er der kommet mange nye forfattere til, så bogen er en god kombination af kendt og nyt. Den repræsenterer således også en vifte af forskellige baggrunde og idégrundlag og en stor bredde i det teoretiske grundlag.

Bogen tager udgangspunkt i den praksis, hvor det forebyggende sundhedsarbejde udføres, men rummer også en række teoretiske og metodiske kapitler, som giver læseren en solid forståelse af baggrunden, teorien og den sociale kontekst for det praktiske arbejde. Dette mix af praksis og teori gør bogen særdeles velegnet som lærebog for en bred målgruppe.

Alle, der arbejder med forebyggende sundhedsarbejder, anerkender denne bog som en klassiker på forebyggelsesområdet, den kan anvendes som opslagsværk og fortjener at være den foretrukne grundbog på sygeplejeuddannelserne og en række andre uddannelser.

Lene Bjerregaard, ph.d., adjunkt, Sygeplejeuddannelsen i Slagelse, University College Sjælland, UCSJ.