Fem minutter med... Marie Lavesen
Hvis man har faglig nysgerrighed, så bliver man ved med at undersøge, hvordan tingene hænger sammen. Det gør én dygtigere.
Hvis man har faglig nysgerrighed, så bliver man ved med at undersøge, hvordan tingene hænger sammen. Det gør én dygtigere.
Innovation er et ord, som mange gerne vil forbindes med, fordi det klinger af nytænkning. Spørgsmålet er, om det snarere betyder ”yderligere stramninger” i det nye Innovationsministerium.
Merete Boserup blev lokket ind i psykiatrien af en veninde. Det har hun aldrig fortrudt.
Simulationstræning er en gave til studerende. At øve procedurer på en dukke giver selvsikkerhed og minimerer fejl, erfarer en sygeplejestuderende.
Den medicinske behandling af Dupuytrens kontraktur på OUH er lagt i hænderne på sygeplejersker, der har deres eget sygeplejeambulatorium et par gange om måneden. Det sparer lægetid og giver bedre patientforløb.
Jobbet som sygeplejerske for de indsatte i Vestre Fængsel er noget helt andet end det job på Hvidovre Hospital, som Martin Jensen kommer fra. I fængslet er tonen hård. Men Martin Jensen er aldrig bange.
Netværk for nyuddannede, støttegrupper for sygeplejersker som pårørende, nye veje til bedre arbejdsmiljø eller noget helt fjerde. Hvad brænder du for at forandre i faget eller på din arbejdsplads?
Drømmer du om at forbedre dit arbejdsmiljø, eller har du gode idéer til, hvordan sygeplejersker får mere i løn? Så deltag i Facebookgruppen SAMMEN OM DSR ligesom 25-årige Susan Gammelgaard. Hun håber, at debatten kan give bedre vilkår.
Medicinske sygeplejersker i Kreds Hovedstaden er gået sammen om at skabe et netværk, hvor de deler både frustration og inspiration og diskuterer hverdagens faglige dilemmaer.
En dansk udgave af Change Day er kommet et skridt nærmere, efter at kernegruppen mødtes igen første gang, efter at idéen opstod spontant på en konference.
Flere har søgt om støtte fra Spirekassen – Dansk Sygeplejeråds pulje til græsrodsidéer. Én af dem er sygeplejerske Parvin Sølvsteen, som gerne vil give de studerende på hendes arbejdsplads en god start. Ansøgningsfristen udløber om få dage.
Politikerne i Folketinget har besluttet at bruge 52 mio. kr. på ekstra medarbejdere til sig selv, mens Rigshospitalets neonatalafdeling har måttet sige farvel til medarbejdere. Den skævvridning fik sygeplejerske Harun Demirtas til at råbe op.
Kommentar til Stine Riegels Læsøes anmeldelse af bogen ”Ulighed i sundhed” i Sygeplejersken nr. 13/2016.
2 PCT.-KRAVET. Det årlige krav om 2 pct. produktivitetsstigninger på sygehusene er blevet en så stor belastning for personale og patienter, at et stadigt voksende kor af både sundhedspersonale, økonomer, politikere og patienter presser på for at få det afskaffet.
Sygeplejersken har i snart to år haft konstant fokus på det pressede arbejdsmiljø på hospitalerne og i kommunerne, og Dansk Sygeplejeråds politikere har været i de landsdækkende medier med kronikker og i debatprogrammer.
Spændet mellem opgaver og ressourcer i sundhedsvæsenet vokser år for år, det samme gør behovet for prioriteringer på Christiansborg. Regionernes medicinråd er et skridt i den rigtige retning, men ikke nok, hvis man vil undgå de mange ofte uhensigtsmæssige prioriteringer, som bl.a. sygeplejersker må foretage nærmest dagligt. Det mener sundhedsøkonom og Dansk Sygeplejeråd.
I starten af 00’erne gik VK-regeringen til valg på at bekæmpe ventetiderne på behandling. Sygehusene kunne få del i den såkaldte ”Løkkepose” på 1,5 mia. kr. mod at sætte aktiviteterne i vejret. Derudover indførte regeringen krav om årlige stigninger i produktiviteten på 2 pct.
Vil man ændre på vilkårene, må man gøre opmærksom på dem. Det var det ræsonnement, der fik sygeplejerske Maria Etwal til at skrive et debatindlæg.
Nye ministre på områder for sundhed, ældre og innovation byder på nye udfordringer for de interesseorganisationer, der til daglig er afhængige af løbende sparring og samarbejde.
I 2017 skal politikerne forstå, at det ikke nytter at styre sundhedsvæsenet efter produktivitet. Der er derimod brug for at styre efter kvalitet og effekt, mener Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, som vil arbejde for at sætte menneskelige værdier på den politiske dagsorden.
Sygeplejestuderendes Landssammenslutning kårer hvert år ”Årets Klinik” i hver af de fem kredse, baseret på indstillinger fra de studerende. I Kreds Sjælland løb ortopædkirurgisk sengeafsnit på Slagelse Sygehus med prisen. Det glæder afdelingens sygeplejersker, for de lærer næsten lige så meget som de studerende.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-argang-2017-nr-1