5 minutter med ... Julie Nete Rasmussen
En af de værste oplevelser, man kan give patienterne, er, at man ikke har tid til dem. At de ikke tør henvende sig og spørge om hjælp, hvis de har brug for det, fordi de kan mærke, man har så travlt.”
En af de værste oplevelser, man kan give patienterne, er, at man ikke har tid til dem. At de ikke tør henvende sig og spørge om hjælp, hvis de har brug for det, fordi de kan mærke, man har så travlt.”
Som næsten færdiguddannet sygeplejerske forklarer en studerende sin date om en konkret og for patienten pinagtig hændelse. Samtalen udvikler sig til en hyldest til sygepleje og til sygeplejersker.
Rikke Rasmussen kan lidt af hvert. Hun har tidligere arbejdet mange år i Søværnet, været forbi hjertekirurgisk afdeling og akutafdelingen, og nu er hun så vendt tilbage til Forsvaret. Her lærer hun soldater med sanitetsfaglig uddannelse om sygepleje, håndtering af sygdomme og traumetilfælde.
Måske er det til ære for fotografen, men eleven følger ikke instrukserne i sin røde lærebog
Konen skulle blot have vurderet, om hun skulle fortsætte med vanddrivende behandling, men hendes mand havde en anden dagsorden. Sygeplejerske Gitte Ellekrog Ingwersen fortæller om sit dilemma.
Maren Lis Susgaards møde med en fantastisk læge, der brændte for faget, blev starten på 27 års tro tjeneste på afsnit M1 på Regionshospitalet Holstebro.
To fyrede direktører og en provokerende udtalelse fra manden bag fik sygeplejerske Helle Susanne Laursen fra Hospitalsenheden Midt, Viborg, til tasterne. Hun problematiserede forløbet og krævede en forklaring.
Det er bl.a. uklart, hvor meget regeringens plan reelt vil øge kapaciteten i psykiatrien.
Et ganske særligt møde under et klinikophold i hjemmeplejen lærte sygeplejerske Marie Louise Lauenborg Nielsen om vigtigheden af at møde sine patienter uden fordomme.
Selvom regeringens nye plan for psykiatrien indeholder 43 initiativer, er det ikke ambitiøst nok. Mange af initiativerne er nemlig skrivebordsarbejde, mener Dansk Sygeplejeråd, der efterlyser konkret handling, som løfter psykiatrien op på niveau med det somatiske område.
Der er rift om pladserne på Psykiatrisk Afdeling i Aabenraa. Det kan føre til svigt af patienterne, mener tre sygeplejersker.
Manglen på sengepladser i psykiatrien er stigende landet over. Det har Helene Egvang oplevet. Sidste december blev hun afvist på trods af sit råb om hjælp.
På Psykiatrisk Modtagelse i Risskov tager de sig tid til de syge. For her kan hverken røntgenbillede eller blodprøve afsløre, hvad der er galt.
HJEMMESYGEPLEJE. Teknisk sammenbrud, manglende medicin og dobbelt ordination i det fælles medicinkort. Der er udfordringer nok, da hjemmesygeplejerske Jane Frandsen tager på planlagt besøg hos en velfungerende og normalt selvdispenserende borger, der netop er blevet udskrevet fra hospitalet.
Enhver sygeplejerske kan tælle piller op og dage frem. Men det er langtfra en simpel opgave at håndtere borgernes medicin, når de lige er blevet udskrevet fra hospitalet. Opgaven består af 12 trin og kræver tit flere besøg. Mangelfuld kommunikation mellem sektorerne og de accelererede patientforløb med multisyge borgere vanskeliggør også arbejdet, viser ny ph.d. fra Aalborg Kommune.
To planlagte hjemmesygeplejebesøg, det første gerne tværfagligt, samt poser i forskellige farver. De tre værktøjer kan være med til at sikre, at borgerne får den rette medicin efter udskrivelse.
Næstformandsvalg 2018. Fem kandidater stiller op til valget af to næstformænd i Dansk Sygeplejeråd. Valget foregår i dagene fra den 25. oktober til den 8. november. På de følgende sider kan du læse en reportage fra et møde, hvor kandidaterne mødte medlemmerne, hvordan du deltager i afstemningen, samt hvad hver af kandidaterne svarer på fire spørgsmål.
Næstformandsvalg 2018. Der var stor spørgelyst, da Kreds Hovedstaden lagde lokaler til et vælgermøde i kampen om næstformandsposterne. De fem kandidater redegjorde for deres planer for fremtidens Dansk Sygeplejeråd foran et velforberedt publikum.
Grete Christensen om hvorfor det er vigtigt at stemme til næstformandvalget.
Axel Johannesen var en af Danmarks allerførste mandlige sygeplejersker. Med start som elev på Rigshospitalet i 1951 har han næsten 70 års erfaring med sygeplejen set fra et mandligt perspektiv. I den tid har meget ændret sig, men visse ting er stadig præcis, som de var dengang.
Ligestilling. Johannes Larsen ville egentlig have været smed, men skæbnen ville, at han blev færdiguddannet sygeplejerske fra Centralsygehuset i Hillerød i 1958. Lige siden har han grinet og gøglet sig gennem velfærdssektoren i 60 år.
Fire mænd fortæller, hvorfor de valgte at blive sygeplejersker, om udfordringer og fordele ved at være mand i sygeplejen.
I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: "Det syge væsen", "Mestring af sorg", "Guide til behandling af fædre med fødselsdepression" og "Mennesker på sindssygehospital".
Jeppe Kristen Toft læser om sportsdykning
Avanceret. Sårsygeplejerske Margaret Florence Hunt går forrest i jagten på at få flere kompetencer til sygeplejerskerne i landets kommuner. I september begyndte hun på masteruddannelsen til avanceret klinisk sygepleje – i Norge.
Avanceret. Den har været længe undervejs, men fra september 2019 kan sygeplejersker endelig tage en kandidatuddannelse i avanceret klinisk sygepleje i Danmark.
Enestuer kan give sygeplejersker og patienter store udfordringer, viser en litteraturgennemgang, der danner basis for et forskningsprojekt om betydningen af et ændret hospitalsdesign.
Fagets mangeårige kamp for at sikre ens terminologi, fremadrettethed og kontinuerlig dokumentation lider.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-argang-2018-nr-12