5 minutter med ... Maria Cisar
"Man skal shoppe lidt rundt i starten for at finde sin rette hylde. Det er også en god ting at starte på et sygehus, for man er meget alene ude i kommunen, og det kræver ofte en bredere faglighed.”
"Man skal shoppe lidt rundt i starten for at finde sin rette hylde. Det er også en god ting at starte på et sygehus, for man er meget alene ude i kommunen, og det kræver ofte en bredere faglighed.”
”Jeg har altid klaret mig selv, så jeg har ikke brug for hjælp” er en udtalelse, Karoline Lykkeberg ofte møder fra ældre i forbindelse med sit arbejde som følge-hjem-sygeplejerske. Men det er en grundindstilling, der kan skabe en uværdig tilværelse for de ældre, mener hun.
Forbudt for patienterne på københavnske hospitaler at anvende eget tøj under indlæggelsen.
For en sygeplejerske kan evnen til at sætte sig i patienternes sted være et nyttigt redskab. En helt særlig patient fik dog Louise Kure til at indse, at det ikke er alting, man kan forstå.
40 år som sygeplejerske har lært Bente Sørensen Damsgaard, at man skal passe på sig selv for at kunne passe på andre
Lotte Klansø vejleder i sit nye job sårbare familier om arvelig kræft ud fra et nøje kortlagt stamtræ. Og ofte må hun ud i et større detektivarbejde for at finde levende og afdøde familiemedlemmer.
Udveksling hjælper en studerende med at skabe fagidentitet, fodfæste og færdigheder. “Noget for dig?” spørger hun læseren.
OK18. Grete Christensen er ikke i tvivl om, at sygeplejerskerne har fået det maksimale ud af overenskomstforliget. Og det er takket være sammenholdet mellem alle de offentligt ansatte. Hun fejrede selv resultatet med en dukkert på Mallorca.
Reallønsstigninger, fjernelse af det såkaldte privatlønsværn, sikring af spisepause, et lavt- og ligelønsprojekt, en ny ferieaftale og afværgelse af øgede fleksibilitetskrav er nogle af de elementer, som OK18-aftalen indeholder.
Da forligsmanden den 18. april valgte at udskyde deadline endnu to uger, satte OK18 nok en Danmarksrekord. Følg dramaet dag-for-dag i den nervepirrende slutfase af et forløb, hvor forhandlerne gik ind i Forligsinstitutionen om vinteren og kom ud, da det blev forår.
Spisepausen fyldte meget i OK18-forhandlingerne, men for sygeplejerskerne var det aldrig det vigtigste. I dag er der glæde over den aftale, der blev indgået.
Relationen til den enkelte patient er altafgørende i vellykket, tværfaglig omorganisering af tilbuddet til KOL-syge patienter på Nordsjællands Hospital.
KOL-patient og pensionist Benny Urban Pedersen har nydt godt af, at hans behov og ønsker kom i centrum, da hans behandling af flere kroniske sygdomme blev lagt i Captain-rammer.
Captain-projektet krævede, at der blev etableret friske samarbejdsrelationer, nye arbejdsopgaver og andre arbejdsgange, forklarer Marie Lavesen.
I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: "Patientinddragelse i praksis", "53 dage", "At leve og at dø" samt "Det dobbelte blik".
Bibi Hølge-Hazelton: Hanne Vibeke Holts bog: "Som pesten".
Ny ph.d. sætter fokus på det store pres, nyuddannede sygeplejersker er under i den første del af deres arbejdsliv. Et pres, der ikke kun skyldes praksischok og manglende støtte, men også ”institutionelle arbejdsbetingelser”. ”Det kan vi ikke være bekendt,” siger Carsten Juul Jensen, der står bag ph.d.en.
I fire måneder fulgte Carsten Juul Jensen de nyuddannede sygeplejersker Martha, Emilie, Anja, Thor og Rebecca overalt på de medicinske afdelinger, hvor de blev ansat.
"Det er meget sigende, at det var en sygeplejerske, der startede modstanden imod Sophie Løhdes løn-dagsorden."
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-argang-2018-nr-6