”Da jeg var færdig med min kandidat i sygepleje, fik jeg en stilling som klinisk specialist på hudafdelingen på OUH. Her fik jeg mulighed for at anvende mine nyerhvervede kompetencer og samtidig stadig være i praksis.
Jeg blev kastet ud i mit første job uden introduktion. Det gjorde mig usikker og nervøs, og til sidst kunne jeg slet ikke sove, fortæller Caroline Grøn, der i dag er hjemmesygeplejerske i Aalborg.
På tærsklen til at være nyuddannet sygeplejerske ser en studerende tilbage på, hvordan hendes kliniske praksis er blevet formet gennem åbne og trygge relationer.
Voldsom stigning i antallet af politiudrykninger der involverer borgere med psykiske lidelser. Nyt udrykningsteam med både sygeplejersker og politi giver bedre dialog og færre tvangsindlæggelser.
Et lønsystem, der skulle sikre fair løn på AUH, har resulteret i, at erfarne sygeplejersker tjener mindre end nyuddannede. To sygeplejersker sagde op, og har nu fået højere løn.
Formand for Børn- og Ungeudvalget i Odense understreger, at kommunens sundhedsplejersker ikke må anbefale den kontroversielle bog ”Godnat og sov godt” efter klager fra forældre.
I 40 år tog to østrigske sygeplejersker – Marianne og Margaritha – sig af mennesker med spedalskhed på en afsides ø i Sydkorea. Nu bliver der arbejdet på at få de to kvinder nomineret til Nobels Fredspris.
I dag taler patienter og sundhedspersonale sjældent sammen om den alternative behandling, patienterne bruger. Det er problematisk. For alternativ behandling kan nemlig både skade og gavne patienterne. På Vejle Sygehus er sygeplejersker helt med fremme i forsøget på at få de to verdener til at mødes.
Jeanett Kertevig er som den første danske sygeplejerske i gang med en toårig uddannelse i komplementær behandling. Den skal gøre hende i stand til at tale med kræftpatienter om de mange ikke-godkendte alternative produkter og behandlinger.
Da Rikke fik konstateret en livstruende kræftsygdom fik hun at vide, at hun skulle dø. Derfor takkede hun både ja til operation, stråler og kemoterapi. Men også til metamedicin, healing og mirakler.
På InformationsCenter for Alternativ Kræftbehandling i Aarhus har frivillige sygeplejersker i to årtier bygget bro mellem sundhedsvæsenet og alternativ behandling
Der er brug for et nationalt forskningscenter, hvor fagpersoner kan henvende sig og få råd og viden om alternativ behandling. Det siger forskningschef i Scleroseforeningen, Lasse Skovgaard.
ICN. Sygeplejersker skal søge indflydelse, og flere sygeplejersker skal være ledere. Det var nogle af hovedbudskaberne på ICN-kongressen, der blev afholdt i Singapore i juni. Global mangel på sygeplejersker var et andet stort tema på den internationale sygepleje-kongres.
ICN. Færre patienter pr. sygeplejerske giver både færre dødsfald, færre genindlæggelser og kortere indlæggelser. Og så er det godt for både patienttilfredsheden og sygeplejerskernes arbejdsglæde. Det viser ny opsamling på de undersøgelser, der er lavet på området.
ICN. Et bredt udsnit af verdens sygeplejersker, 5.000 alt i alt, deltog på ICN kongressen i Singapore. Sygeplejersken har talt med ti af dem og spurgt, hvilke udfordringer de oplever for sygeplejersker og sygepleje i deres hjemland.
Nykøbing F. Sygehus er blandt de bedste til behandlinger inden for sine kerneområder. Alligevel har sygehuset et skidt ry pga. en række sager. Det skal ændres via en ekstra indsats for at give patienterne en god oplevelse og et systematisk fokus på kompetencer.
Som at komme hjem. Sådan oplevede sygeplejersken Tilde Lundquist det, da hun for otte år siden begyndte på Intensivafdelingen på Nykøbing F. Sygehus, hvor sammenhold og faglighed går hånd i hånd.
I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes bøgerne "Døden - en overlevelsesguide", "Når et barn får kræft - en håndbog til forældre med kræftsyge børn" og "Kinderwhore" samt børnebøgerne "Mille skal have medicin", "Viggo får taget blodprøver", "Bibi og Benjamin skal bedøves" og "Amina skal indlægges på børneafdelingen".
Afdelingens sårsygeplejerske, superbruger i Sundhedsplatformen og underviser for studerende. Efter en svær start som ny sygeplejerske har Anja Hansen nu fået mere ansvar og overskud. Og planerne om at læse videre er sat på standby.
På Rigshospitalet er den helt store affaldssortering i gang med at blive udrullet. Men enkelte sygeplejersker har allerede taget teten og sat et projekt i gang på deres afdeling.
Selvom urinvejsinfektioner ofte kan forebygges, er de en hyppig årsag til overbehandling med antibiotika blandt ældre patienter. På Plejecenter Ågården har man imidlertid taget skeen i den anden hånd for at komme problemet til livs og har udviklet en ny arbejdsgang, der har givet mærkbare resultater.
"Selv om vi fra regionsrådets side konstant forsøger at imødegå dette pres, f.eks. med ekstrabevillinger til særligt trængte afdelinger, er der ingen tvivl om, at personalet mange steder løber rigtigt hurtigt."