En næsten nytiltrådt formand for Dansk Sygeplejeråd, Kirsten Stallknecht, kæmpede i 1969 for en bedre indplacering af sygeplejerskerne i tjenestemandskommissionens arbejde med den nye lønreform. Sygeplejerskerne kæmpede med på medlemsbladets debatsider.
Dårlige løn- og arbejdsvilkår kan gøre det sværere at rekruttere sygeplejersker i fremtiden, lyder det fra den internationale sygeplejerskeorganisation, ICN.
Hvor alle andre regioner ansætter socialsygeplejersker på samtlige hospitaler, er der fortsat ikke en eneste socialsygeplejerske i Region
Nordjylland. Bekymrende, lyder det fra initiativtager bag socialsygepleje.
En midlertidig lempelse af tre timers-regel for brug af FFP2-3-masker er ophævet. En sejr for sygeplejerskers arbejdsmiljø, siger Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.
Tal fra Arbejdstilsynet viser, at flest registrerede, anmeldte arbejdsskader som følge af smitte med covid-19 findes i kategorien ”Sygeplejerskearbejde”.
Mens en mulig strejke nærmer sig, forsøger Dansk Sygeplejeråd at opnå en højere løn til sygeplejerskerne ved Forligsinstitutionen. Vel vidende, at det ikke er her, de kan få det lønopgør, de vil have. Det kan kun Christiansborgpolitikerne ændre på.
Debatten om ligeløn raser i øjeblikket, både i samfundet og på Christiansborg. Et centralt omdrejningspunkt er Tjenestemandsreformen fra 1969, der har fastlåst de offentlige lønhierarkier siden. Statsminister Mette Frederiksen har nu åbnet en dør på klem til en diskussion af Tjenestemandsreformen. Flere partier på Christiansborg kræver, at blandt andre sygeplejersker bliver indplaceret på et højere løntrin.
Luca Pristed er 27 år, nyuddannet og arbejder 37 timer om ugen til en grundløn på 26.207 kr. på en travl akutmodtagelse i Region Hovedstaden. Med udsigt til et presset arbejdsliv, hvor næste lønstigning sker om otte år, og han får slutløn efter 10 år, har han efterhånden svært ved at se en fremtid indenfor sygeplejen.
Sygeplejerskerne i Hillerød Kommune er alle udtaget til at strejke og klar til at gå på barrikaderne, hvis ikke KL og regionerne får tilsagn fra politikerne om et opgør med Tjenestemandsreformen. De vil have højere løn, ligeløn og en løn, der matcher ansvar, kompetencer og opgaver.
Sygeplejerskerne vil have gjort op med årtiers lønefterslæb, og det har givet debat om sygeplejerskers løn. For hvad tjener en sygeplejerske egentlig? Det er der forskellige udlægninger af, og de er ikke altid genkendelige for den enkelte. Vi forklarer tallene.
Tina Sylvester Rohmann blev ramt af potentielt dødelige bivirkninger efter første stik med AstraZeneca-vaccinen. Alligevel vil hun færdigvaccineres. Hun stod frem i to medier i håbet om, at danskerne også vil lade sig vaccinere. Og blev ked af reaktioner fra vaccinemodstandere.
Det er både muligt og nødvendigt at udtrykke omsorg og følelser trods kittel og mundbind. Det lærer en studerende gennem kontakt med en beboer i isolation.
Målrettet og rebelsk. Kirsten Stallknecht blev smidt ud af sygeplejeskolen i Holbæk, men slog dørene ind på fagets vegne og forvandlede Dansk Sygeplejeråd fra tanteforening til fagforening.
I denne udgave af Sygeplejersken anmeldes bøgerne "Miraklet på Blegdammen - Polioepidemien i 1952" og "Forestillingsevnen hos børn og unge med autisme – udfordringer og indsatser" samt to podcasts: "Nr. 8 - Covid-19 - Oplæring, arbejde og angst" og "Nr.9 - Covid-19 - Intet er som før"
"Vi glædes over, at samarbejdet på tværs af det private erhvervsliv, sygehuse og universitet giver positiv synergi med mulighed for at skabe værdi for patienterne."
Hygiejnesygeplejerske Jette Holt modtager Kirsten Stall-knecht Prisen 2021 for at oplyse både sine sundhedsfaglige kolleger og den brede befolkning om infektionshygiejne og på den måde være med til at mindske smittespredning under covid-19-epidemien.
Masser af anerkendelse og respekt samt et helt nyt job med større indflydelse. Sådan er det gået sygeplejerske Vicki Gudmandsen, siden hun modtog Kirsten Stallknecht Prisen for to år siden.
Et lille hold sygeplejersker har skabt så store forbedringer for borgere på botilbud, som slås med svær psykisk sygdom, sociale problemer eller
misbrug, at antallet af indlæggelser, genindlæggelser og tvangsindlæggelser er faldet markant. Derfor rulles Botilbudsteams nu ud i hele Region Hovedstaden.