Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Hørt: "Jeg vil vaccineres på trods af blodpropper"

Tina Sylvester Rohmann blev ramt af potentielt dødelige bivirkninger efter første stik med AstraZeneca-vaccinen. Alligevel vil hun færdigvaccineres. Hun stod frem i to medier i håbet om, at danskerne også vil lade sig vaccinere. Og blev ked af reaktioner fra vaccinemodstandere.

Sygeplejersken 2021 nr. 6, s. 17

Af:

Laura Elisabeth Lind, journalist

sy6-2021_hoert_tina-sylvester-rohmann

ikon-hoert“Hvis vi skal ud af den her pandemi, skal vi vaccinere så mange som muligt.”

De ord har en særlig betydning og vægt, når de kommer fra et menneske, der har været ramt på livet efter vaccination mod covid-19. Og det har Tina Sylvester Rohmann.

Kort tid efter at hun og kollegerne fra Nyborg Statsfængsel blev vaccineret den 3. marts, fik hun feber, ondt i musklerne og en følelse af, at der var grus i leddene.

“Jeg sagde til min mand, at det var som om, de havde sprøjtet gift ind i mig.”

Som dagene gik, opstod der nye symptomer. Hun blev forpustet bare af at tage et par trin på trapperne.

Helt galt gik det, da hun 16 dage efter stikket fik åndenød, ondt for brystet og var tæt på at besvime, mens hun sad foran computerskærmen på arbejdet.

Kort tid efter befandt hun sig i en ambulance, men på hjerteafdelingen kunne de ikke se den blodprop, som de ellers havde mistænkt.

Så – stadig forpustet – blev hun sendt hjem igen.

“Så undersøger jeg min journal og kan se, at de ikke har taget den blodprøve, der kan fortælle, om jeg har haft en blodprop i lungerne. Men at lægerne har set på røntgenbillederne, at der er noget med mine lunger.” 

Hun ringer derfor til egen læge, der tager blodprøven. Hun ender på sygehuset samme aften, hvor de CT-scanner lungerne.

Det viser sig, at hun har flere blodpropper i højre lunge. Hun bliver sat i behandling med blodfortyndende medicin, og lægerne giver hende ret i, at blodpropperne måske kan være kommet pga. vaccinen.

På det tidspunkt var AstraZeneca-vaccinen sat på pause.

“Det første, jeg tænker der i hospitalssengen, er, at vaccinen bare skal stoppes. Jeg vidste godt, at det her var dødsensfarligt for mig.

Men sygeplejersken kom op i mig, og det var alle andre, jeg bekymrede mig om.”

Nej til medier efter kommentarer

Tina Sylvester Rohmanns guddatter arbejder som journalist på Fyens Stiftstidende, og hun havde fulgt med i hele forløbet.

Kort tid efter blev Tina Sylvester Rohmanns tanker og bekymringer til en artikel i avisen.

“Jeg ville også gerne opfordre andre til at stole på sundhedsvæsenet og fortsat lade sig vaccinere,” fortæller hun.

Derefter blev hun kontaktet af tv2fyn.dk, og det blev til endnu en artikel.

Men denne gang var kommentarerne, der fulgte nethistorien om sygeplejersken, vaccinen og blodpropperne, knap så positive.

”Det kom bag på mig, hvor splittet vores samfund er, når det kommer til vaccination. Der var mange ubehagelige og meget personlige kommentarer fra vaccinemodstandere. Hvor blev jeg bare ked af det.”

Det gjorde også, at hun takkede nej, da de ringede fra en række andre medier. Men hun vil gerne komme med sit budskab her i Sygeplejersken:

“Jeg håber, at danskerne stadig har tiltro til vaccinationsprogrammet. Jeg vil stadig gerne vaccineres – selvom jeg har fået blodpropper.

Min mand og mine to børn på 16 og 21 år vil også vaccineres. Det er jeg meget taknemmelig for.” 

Tina Sylvester Rohmann har genoptaget sit arbejde på deltid.