Sygeplejersken
"Vi er derude, hvor borgerne er"
Ikke alle mener, at de strejkende sygeplejersker bliver set og hørt nok i radio og på tv. ”Men vi bliver set af befolkningen på gaden hver dag, og det er det vigtigste,” synes 26-årige tillidsrepræsentant på sygehuset i Hobro, Anne-Dorte Rosenberg Nielsen
Sygeplejersken 2021 nr. 9, s. 39
Af:
Maria Klit, journalist,
Kristine Jul Andersen, journalist
Hun er tillidsrepræsentant for 60 sygeplejersker på sygehuset Hobro, hvoraf 22 er udtaget til strejke på afdeling M3.
M3 har normalt 20 senge, men er reduceret til fire med en enkelt sygeplejerske i nødberedskab i alle vagter.
De strejkende sygeplejersker er hele tiden i gang, fortæller Anne-Dorte Rosenberg Nielsen.
For nylig blev der eksempelvis afholdt et dansearrangement ved Aalborg Havn, hvor de mødtes omkring 150 mennesker og dansede i deres røde T-shirts.
Der er også blevet malet sten med rød spraymaling og slagord om sygepleje, som er blevet fordelt rundt om i byen.
”Jeg synes virkelig, at alle er gode til at komme til de arrangementer, der bliver afholdt, og til at blive ved at vise, at vi stadigvæk kæmper derude. Folk holder hinanden til ilden, og vi gør, hvad vi kan for at holde gejsten oppe,” fortæller hun.
Befolkningens opbakning kan mærkes
Anne-Dorte Rosenberg Nielsen fortæller, at det hen over ferieperioden har været lidt hårdt, fordi både kolleger og resten af befolkningen synes at være rejst på ferie.
Men så hjælper det, at man kan mærke befolkningens opbakning, siger hun.
”Der bliver virkelig kigget og smilet. Selvfølgelig er der altid nogle enkelte, hvor man godt kan mærke, at de ikke synes, det er så spændende. Men størstedelen udviser stor opbakning og smiler, vinker og dytter.”
På trods af at strejken helt tydeligt kan mærkes rundt omkring, så hører Anne-Dorte Rosenberg Nielsen fra mange, at de ikke synes, at sygeplejerskerne eller Dansk Sygeplejeråd bliver set nok i aviser, reklamer og nyheder.
”Og det synes jeg er ærgerligt. For vi er jo derude, hvor borgerne er. Så kan det godt være, vi ikke er i radioen eller i Ekstra Bladet hver dag, men vi bliver set af den enkelte ude i befolkningen, og det, synes jeg, er det vigtigste,” siger hun.
Anne-Dorte Rosenberg Nielsen har været uddannet sygeplejerske i 3,5 år og har været TR siden april sidste år.
Hun føler sig stadigvæk ny, som hun siger, så arbejdet under strejken har været både udfordrende og lærerigt.
”Det er lidt mærkeligt, at man pludselig har fået sådan en minilederrolle. Det er jo mig, sygeplejerskerne ringer til, hvis de er syge, og mig, der skal lægge vagtplanen for nødberedskabet,” fortæller hun med en fortrøstningsfuld tilføjelse:
”Man bliver heldigvis hele tiden bedre informeret og mere skarp på, hvordan det hele foregår, og hvem man skal henvise til. Jeg føler mig meget mere sikker i opgaven nu.”